Üsküdar'ın kedileri için rengarenk evler

Üsküdar'ın kedileri için rengarenk evler
Öğrenciler tarafından hazırlanan 50 kedi evi, ilçenin farklı yerlerine yerleştirildi

İSTANBUL (AA) - Üsküdar Gençlik Merkezi ile bilgi evlerinde eğitim gören 60 öğrencinin yüzeylerini kaligrafi örnekleriyle süsleyerek yaptığı farklı renklerdeki 50 kedi evi, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'in de katıldığı törenle ilçenin çeşitli yerlerine yerleştirildi.

Üsküdar Belediyesi önünde düzenlenen törende konuşan Türkmen, belediye bünyesindeki Gençlik Merkezi ve bilgi evlerinde eğitim gören çocukların sadece takviye kurslarıyla yetinmediğini, sosyal hobi alanlarında el becerilerini geliştirme imkanı da bulduklarını ifade etti.

Türkmen, öğrencilerin sokak hayvanları, özellikle kediler için ev çalışması yaptığını belirterek, şöyle konuştu:

"Biz bu kedi evlerini ilçedeki kabristanlıkların kenarlarına bırakıyoruz ki kediler buraları kirletmesinler. Hem sıcak ve soğuktan korunsunlar hem de yiyecek ve içeceklerini burada yesinler istiyoruz. Kabirlerin kenarlarında, Aziz Mahmut Hüdayi Hazretleri'nin türbesinin olduğu yerde çok kedi var. Oralara bir kısmını yerleştirdik ve diğerlerini de yerleştirmeye devam ediyoruz. Bunların tamamı bu çocuklarımızın eseri. Çocuklarımızın on parmağında yüz hüner var. Kedi evlerine kaligrafik yazılar da yazdılar. Bu güzel yerde tabii ki insanlara yönelik hizmetlerimiz var ama sokak hayvanlarını da ihmal edemeyiz."

Konuşmanın ardından 60 öğrencinin yüzeylerini kaligrafi örnekleriyle süsleyerek yaptığı 50 kedi evi, ilçenin çeşitli yerlerine yerleştirildi.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.