Usta: FETÖ'ye destek Konseyin ayıbıdır

Usta: FETÖ'ye destek Konseyin ayıbıdır
"Avrupa Konseyi, Vaclav Havel İnsan Hakları Ödülü'nü bu yıl, halen FETÖ'den tutuklu olan eski YARSAV Başkanı Murat Aslan'a verdi. Bu açıkça FETÖ'ye destektir, Konseyin çok büyük ayıbıdır"

 AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, Avrupa Konseyi'nce, Vaclav Havel İnsan Hakları Ödülü'nün FETÖ'den tutuklu eski YARSAV Başkanı Murat Aslan'a verilmesine ilişkin "Bu açıkca FETÖ'ye destektir, Konseyin çok büyük ayıbıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Usta, AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay ve Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal ile düzenlediği basın toplantısına, Avrupa Konseyi'nde birlikte çalıştıkları, İbni Sina Hastanesinde tedavi altında olan eski CHP Genel Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'a geçmiş olsun dileğinde bulunarak başladı.

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi 4. Genel Kurul toplantılarının 9-13 Ekim tarihlerinde Strasbourg'da yapıldığını anımsatan Usta, Avrupa Konseyi'nin, siyasi veya askeri birlikteliği temel aldığını ifade etti.

Usta, Konseyin, insan hakları, demokrasi, hukukun üstünlüğü ilkelerini esas alarak kurulduğunu ve bu değerleri koruyup gözetmek için çalışmayı teoride benimsediğini söyledi. Konseyin son dönemde bu değerlerle ters düşen işleyişe büründüğünü ifade eden Usta, şöyle konuştu:

"Vaclav Havel İnsan Hakları Ödülü, bu yıl halen FETÖ'den tutuklu olan eski YARSAV Başkanı Murat Aslan'a verildi. Bir terör örgütü mensubu, yargılaması devam eden terör zanlısına nasıl oluyor da insan hakları ödülü verilebiliyor? Bu açıkca FETÖ'ye destektir. Kurucu üyesi bulunduğumuz Avrupa Konseyi'nin çok büyük ayıbıdır.

Türkiye'nin 15 Temmuz'da yıkılmadan, dağılmadan ayakta kalmasından o kadar rahatsızlar ki her fırsatta Türkiye aleyhine notlar düşmektedirler. OHAL, Anayasa değişikliği, KHK'lar hakkında iç hukukumuza karışmayı bir sakınca olarak görmeyerek bize söyledikleri sözlerin hiçbirini şu anda OHAL uygulayan Fransa'ya söylememektedirler."

Leyla Şahin Usta, Avrupa'nın kendi dost ve müttefikleri ile iş birliği içinde olmadığını, terör örgütleri ile bir olduğunu kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.