Usta’dan Derbent müjdesi

Usta’dan Derbent müjdesi
Usta, Derbent’te hayata geçirilecek olan Aladağ Kış Sporları Merkezinin son durumu hakkında bilgi vererek, “Derbent Kayak Merkezi son aşamaya gelindi" dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, parti binasında ülke ve Konya gündemini değerlendirdiği basın toplantısı düzenledi. Milletvekili Usta, Dünya gündemi Türkiye gündemiyle bağlantılı devam ettiğini belirterek, Türkiye’nin duruşu sayesinde Kudüs için Dünya’nın duruşunun da netleştiğini söyledi.

UMDUKLARINI BULAMADILAR

ABD Başkanı Trump’ın, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararının büyük tepki uyandırdığını hatırlatan Milletvekili Usta, “ Kudüs konusunda Amerika tek başına kalmış ve dünyanın birden büyük olmadığı gösterilmiştir. Birleşmiş Milletlerde(BM) yapılan oylamada 128 oyla Trump’ın yapmış olduğu açıklama kabul edilmedi. Amerika aslında yaptığından o kadar emindi ki herkesin onun tehditlere boyun eğeceğini BM’den böyle bir karar çıkartılmayacağını bilerek harekete başlamıştı. Ama umduklarını bulamadılar. Kudüs sadece Müslümanlar için değil bütün 3 kutsal din içinde mukaddes olan bir mekan. Eğer biz bunu tek taraflı olarak birine bırakılmasını kabul eder noktasına gelirsek, bu dünya barışı için büyük bir tehlike olacaktır” dedi.

RESMİ AÇILIŞI OLACAK

Yapımı tamamlanan ve hizmet vermeye başlayana Numune Hastanesi hakkında da bilgi veren Milletvekili Usta, “Konya ile ilgili önemli adımlar atılmaya başlandı. Numune Hastanesi yıllardır inşaatı devam etmekte olan bir takım aksayan ihale meseleleri yüzünden bitirilemeyen teslim edilemeyen hastanemiz çok şükür hasta kabulüne başladı. Hem Konya’nın ihtiyacı olan hem de bölge esnafı için büyük bir merakla ilgiyle beklenen hastanenin hizmete girmesi Konya için önemli. Cumhurbaşkanımızın Konya’ya geldiği süreçlerde resmi açılışı olacaktır” diye konuştu.

YEREL ALANDA TURİZM CANLANDIRACAK

Derbent ilçesindeki kayak merkezinin uzun bir süredir takip edildiğini belirten Milletvekili Usta, “Büyükşehir Belediyesiyle birlikte ilçeye yapılacak çok ciddi yatırım. Derbent ilçesinin bir turizm alanı olarak ilan edilmesi gerekiyordu bunun için çok ayrıntılı çalışma ve incelemeler yapıldı. Pek çok onaylar alındı. Son aşamaya gelindi. Başbakanlıktan imzamız çıktı. Cumhurbaşkanımıza gönderildi. Kısa süre içerisinde de bu imzamızın çıkacağını biliyoruz. Büyükşehir Belediyemiz ve Derbent Belediyemiz iş birliği içerisinde Konya’ya kayak merkezi kazandırılacak bu da Konya İçin hem turizm alanında hem de yerel alanda turizm canlandıracak merkez haline gelecek” dedi.

HABER: UĞUR SARI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.