Uyuşturucu ticareti davasında 23 yıl 5 ay hapis

Uyuşturucu ticareti davasında 23 yıl 5 ay hapis
Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi, 3 sanığı "eroin ticareti yaptıkları" gerekçesiyle 23 yıl 5 ay yedişer gühapis cezasına çarptırdı

ANKARA (AA) - Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi, eroin ticareti yaptıkları iddiasıyla yargılanan 3 sanığa 23 yıl 5 ay yedişer gün hapis cezası verdi.

Serkan Tozantaş, Uğur Poyraz ve Ersin Kara'nın "uyuşturucu ticareti yapmak" suçundan yargılandıkları dava karara bağlandı.

Mahkemenin gerekçeli kararında, polisin, Altındağ Ulubey Mahallesi'nde uyuşturucu satıldığı yönündeki istihbarat üzerine düzenlediği operasyonda kağıtlara sarılı bir miktar eroin ele geçirdiği ve bu nedenle sanıklar hakkında dava açıldığı kaydedildi.

Kararda, sanıklardan Poyraz ve Tozantaş'ın eroin kullandıklarını ancak ticaretini yapmadıklarını savundukları, Kara'nın ise "Diğer sanıklarla eroin sattığımızı kabul ediyorum" dediğine işaret edilen kararda, duruşmalarda dinlenen iki tanığın, Poyraz ve Kara'yı "uyuşturucu satan", Tozantaş'ı ise "onlarla bulunan kişi" olarak teşhis ettikleri bildirildi.

Gerekçeli kararda, "Tanık anlatımları, sanık Kara'nın samimi ikrarı, uyuşturucuların ele geçiriliş biçimi ve miktarı bir bütün halinde değerlendirildiğinde, Tozantaş ve Poyraz'ın savunmalarının kendilerini kurtarmaya yönelik olduğu, her üç sanığın eroin ticareti yaptığı, eylemlerini fikir birliği içinde gerçekleştirdikleri, ayrıca aynı gün, birden fazla şahsa eroin satmaları nedeniyle eylemi zincirleme şekilde işledikleri anlaşılmıştır" denildi.

Kararda, sanıkların bu gerekçelerle 23 yıl 5 ay yedişer gün hapis cezasına mahkum edildiği belirtildi.

Sanıkların kararı temyiz etme hakları bulunuyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.