Uyuşturucunun zararlarına futbol maçıyla dikkati çektiler

Uyuşturucunun zararlarına futbol maçıyla dikkati çektiler
Narkotik polislerinden oluşan "Narko Ankara" ile İncirli Spor Futbol Kulübünün altyapı takımları arasında oynanan maçta "Uyuşturucuya hayır, spora evet" mesajı verildi

ANKARA (AA) - Narkotik polisleri ile İncirli Spor Futbol Kulübünün altyapı takımı, uyuşturucu madde kullanımının zararlarına ilişkin farkındalık yaratmak amacıyla futbol maçı yaptı.

26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığıyla Mücadele Günü kapsamında gerçekleştirilen maç, Keçiören İncirli Mahallesi'ndeki bir halı sahada yapıldı.

Maç öncesi uyuşturucu madde arama köpeği "Atlas" ile oynayan çocuklar, "Uyuşturucuya hayır, spora evet" mesajı verdi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Celal Özgür Öz'ün vuruşuyla başlayan maçta, İncirli Spor Futbol Kulübü, narkotik polislerinden oluşan "Narko Ankara" takımını mağlup etti.

Narkotik polisleri, maç sonunda kutladıkları rakiplerine madalya, oyun kitabı, topaç ve bilye hediye etti.

- "Herkes 'uyuşturucuya hayır' demeli"

Oğlu İncirli Spor Futbol Kulübünde oynayan Hüseyin Elma, basın mensuplarına, etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ederek herkesin "Uyuşturucuya hayır." demesi gerektiğini söyledi.

Evladını uyuşturucu tehdidinden korumak için duyarlı olmaya çalıştığını ifade eden Elma, hiçbir çocuğun uyuşturucuyla tanışmamasını diledi.

Elma, ebeveynlerin çocuklarıyla arkadaş gibi olmalarını ve her konuda onları dinlemelerini tavsiye etti.

Uyuşturucuyu kullanmaya başlamada arkadaş çevresinin etkili olduğunu belirten Elma, narkotik polislerinin uyuşturucuyla mücadelesini takdirle takip ettiğini ve uyuşturucu tehdidini ortadan kaldıracaklarına inandığını söyledi.

- "Sosyal sorumluluk projelerinin faydalı olacağını düşünüyorum"

Anne Nihal Arıcı ise uyuşturucu kullanma yaşının düştüğüne işaret ederek özellikle annelerin çocuklarını takip etmelerinin önemli olduğunu dile getirdi.

"Bir defadan bir şey olmaz." denilerek başlanan uyuşturucudan bir daha kurtulmanın zor olduğunu vurgulayan Arıcı, bu alanda hayata geçirilecek sosyal sorumluluk projelerinin faydalı olacağını bildirdi.

Evladını uyuşturucu tehdidinden uzak tutmak için yaptıklarını anlatan Arıcı, çocuğunun arkadaş çevresini ve telefonunu kontrol ettiğini aktardı.

Bir aile dostlarının çocuğunun geçen yıl uyuşturucu kullanımından dolayı hayatını kaybettiğini aktaran Arıcı, "Arkadaş çevresinde 'Bir kereden bir şey olmaz.' diyerek başladı ve ilerledi. Çok tedavi gördü. Kurtarılır gibi oldu ama geçen sene hastanede vefat etti." dedi.

Anne olarak çocuğun ölümünden dolayı duyduğu üzüntüyü dile getiren Arıcı, "Ailede kopukluk olmamalı. Çocuk, anne ve babadan destek almalı. Anne ve baba, çocuğu dışarı itmemeli ve çocuk sığınmak için başka ortamları aramamalı." ifadesini kullandı.

- "Amacımız, çocukları kötü alışkanlıklardan kurtarmak ve uzak tutmak"

İncirli Mahallesi Muhtarı ve İncirli Spor Futbol Kulübü yöneticisi Bektaş Yener Çelik, kulüp çatısı altında farklı yaşlarda 400 çocuğa futbol eğitimi verdiklerini, amaçlarının çocukları uyuşturucudan ve diğer kötü alışkanlıklardan kurtarmak ve uzak tutmak olduğunu bildirdi.

Bu konuda belli oranda başarıyı yakaladıklarını aktaran Çelik, uyuşturucu, alkol gibi kötü alışkanlıklardan kurtulduktan sonra eğitim hayatına devam eden çocuklar da bulunduğunu anlattı. Çelik sporun, zararlı alışkanlıkları olan çocukların ilacı olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.