Uyutulmadan ameliyat oldu

Uyutulmadan ameliyat oldu
Belindeki ciddi ağrı nedeniyle Özel Farabi Hastanesi’ne başvuran 28 yaşındaki Halime Akmeşe acil olarak ameliyata alındı. Uyutulmadan, spinal anestezi tekniği uygulanarak operasyon geçerine Akmeşe eski sağlığına kavuştu

Ramazan Şahin'in Özel Haberi

Belindeki ağrı ve bacaklarında oluşan kuvvet kaybı şikayetiyle Özel Konya Farabi Hastanesi’ne başvuran 28 yaşındaki Halime Akmeşe acil olarak ameliyata alındı. Akmeşe uyutulmadan, spinal anestezi tekniği uygulanarak operasyon gerçekleştirildi.

Operasyonu gerçekleştiren Beyin Sinir ve Omurilik Uzmanı Op.Dr.Mustafa Kemal İlik, “Hastamız bize belinde ağrı sol bacağında kuvvet kaybıyla şikayetiyle başvurdu. Yapılan tetik ve tahliller sonucu acil ameliyat olması gerektiğini söyledik. Şartları kabul eden Akmeşe’ye yapılacak ameliyatın uyutulmadan yapılacağının bilgisi verildi. Hastamız hiç uyutulmadan mikro cerrahi altında diskektomi yöntemini kullanılarak operasyonun gerçekleştirildi” dedi. “Bel fıtığı ameliyatları sık uygulanmasına rağmen daha çok narkoz altında genel anesteziyle uygulanan ameliyatlardır” diyen Op.Dr.İlik, “Hastanemizde bel altı uyuşturularak narkoz verilmeden bel fıtığı ameliyatları anestezi doktorlarımızın eşliğinde kolayca yapılmaktadır. Bu ameliyatlar hastaya rahatlık ve konfor sağlamaktadır” diye konuştu.

Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Uzm. Dr. Hakkı Analı ise, “Hastamız ameliyat sırasında hiç uyutulmadı bizimle konuşarak sohbet ederek ameliyatını tamamladık” dedi.

“HİÇ ACI ÇEKMEDİM”

Ameliyattan önce yaşadıkları sıkıntıları anlatan Halime Akmeşe, 6 ay önce ağrılar hafif başladı ama ben bu ağrıları önemsemedim. Son zamanlarda ağrılarımdan dolayı uyuyamaz hale geldim bu ağrılardan dolayı hastanelerin acil servislerine gittim çeşitli ilaçlar kullandım ama fayda vermedi. Daha önceden ameliyat olduğum Kemal hocamın yanına geldim. Yaptığı muayene sonucu hastalığımın ilerlediğini acil ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Ameliyat olmayı kabul ettim. Operasyon sırasında hiç acı çekmedim sohbet ederek şakalaşarak ameliyatım oldu şimdi çok rahatım. Ameliyattan sonra kendimi çok iyi hissettiğini ifade etti.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.