Uzman isimden 'gram altın' uyarısı: Öncekini aratır

Uzman isimden 'gram altın' uyarısı: Öncekini aratır
 Muhabir
Altın ve gram altın piyasaları hakkında önemli değerlendirmelerde bulunan Para Piyasaları Uzmanı Memiş katıldığı bir TV programında altın yatırımı yapmayı düşünenlere uyarılarda bulundu.

Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın borcu olanlara, düğün yapacaklara, altın yatırımını düşünenler için açıklamalar yaptı. Para piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yaz ayları için bekledikleri seviyenin daha mart ayında kırıldığını dikkat çekerek, öngörüsünü yeni rakamlarla tazeledi.

islam-memis3-xjri-pnbd-yzry-r21g-u9-mmr0.jpg

Söylediklerinin yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizen Memiş'in TGRT Haber’de yaptığı açıklamalar şöyle: “Mart ayına sert yükselişle başlayan altın fiyatlarında özellikle sebep noktasına baktığımız zaman Amerika’da açıklanan verilerin önemli bir etkisi var. Özellikle merkez bankalarının yılın ikinci yarısında faiz indirimlerine başlayacak beklentisi piyasalar tarafından fiyatlanmaya başlandı. Diğer tarafta jeopolitik gerilimlerde tırmanmalar var. Bu nedenle altın fiyatlarında yeni rekorları gündeme getirdi. Mart ayının ilk işlem gününde psikolojik direnç seviyesi olan 2070 dolar seviyesi yukarı yönde kırıldı ve haftayı 2083 dolar seviyesinden tamamladı. Bu yılki öngörümüz 2350 dolar seviyesine kadar yükselişin devam edeceği yönündeydi. Bu hızlı yükselişlerde aslında beklentilerimizi doğruluyor. 2350 dolar seviyesine kadar yükselişlerine devam edeceğini öngörüyorum. Karşımızda her ay rekor tazeleyen bir gram altın var. Serbest piyasalarda, Kapalıçarşı piyasasında gram altın bugün 2 bin 175 lira seviyesinde bulunuyor. Yaz aylarında 2 bin 500- 20 bin 700 aralığını takip ediyor olacağız. Yıl sonunda 3 bin lira seviyesi yine radarımızda olmaya devam edecek. Altının ons ve gram tarafındaki bu yükselişlerinin yıl içinde devam edeceğini söyleyebilirim.

'TAHMİNLER ÖNE ÇEKİLDİ'

Aslında 2 bin 150 lira seviyesini biz mart ayının son haftasında takip edecektik. Ama daha mart ayının ilk işlem gününde 2 bin 170 lira seviyesi ile yukarı yönlü kırıldı. Böyle olunca yaz ayları için beklediğimiz 2500-2700 lira seviyesi biraz öne çekilmiş oldu.

altin-fiyatlari-yukselisini-surduruyor-gram-altin-1932-liradan-islem-goruyor-1703491474.jpg

"AGRESİF YÜKSELİŞLER VAR"
Haziran ayında belki 2500’lü rakamları konuşabiliriz. Yıl sonu için 3 bin lira beklentim vardı. Şimdi ise bu 3 bin lira seviyesinin üzerini işaret ediyor. Beklenenden hızlı agresif yükselişler var. 2024 yılı ile ilgili öngörümüz zaten altının ‘altın Çağı’nı yaşayacağı beklentimiz vardı. İşte bu beklentiyi ve bugünkü rakamları göz önünde bulundurduğumuz zaman da altın borcu olanlar, düğün yapacaklar, alın yatırımını düşünenler aslında her ayı bir sonraki aya göre ucuz olduğunu görmüş olacaklar. Her ay yeni bir rekor tazeleyen altın fiyatlarıyla bu yıl yolumuza devam edeceğiz gibi görünüyor. Bu kademelerde 2.150 lira direnç seviyesiydi, bu kırıldı. Artık 2.200 seviyesine odaklandık. 2500-2700 haziran ayını takip edeceğiz. Yıl sonunda 3 bin seviyesi beklediğimiz rakam olacak

fiyatlarda-sinirli-dusus-gram-altin-ne-kadar-oldu.webp

'YİNE ÇOK KAZANDIRACAK'
Altının Türkiye’de yatırımcısına en çok kazandıran yatırım aracı olmaya aday olduğunu dile getiren Memiş, 2024 yılı sonu altında getiri seviyesini de açıkladı. Memiş, “2023 yılında yüzde 82 getirisi vardı. Bu yıla baktığımız zaman yüzde 80’i üzerinde getiriyle yılı tamamlayacağız gibi duruyor" dedi. Memiş, “Altın uzun vadeli yatırım aracı olduğundan dolayı fiyata değil miktara odaklanmak lazım. Çünkü fiyata baktığınız zaman ‘Çok yükseldi, biraz düşer’ umuduyla maalesef buna bakıyorlar. Öyle değil. Her ay yeni bir rekor tazeleyen gram altın alım fırsatı vermeden yoluna devam ediyor. Elinde altın bulunduran yatırımcısı, eğer nakde ihtiyacı yoksa bulundurmaya devam etmeli" ifadelerini kullandı. İslam Memiş, "Bu yükselişler devam edecek. Ancak altın almayı ihmal etmiş, eline TL geçmiş olan yatırımcılar da yine almaya devam etmeli diye düşünüyorum. Her ay rekor tazeleyen altın fiyatları bir önceki ayı aratır” değerlendirmesinde bulundu.

Güncel gelişmelerden anında haberdar olmak için aşağıdaki linki tıklayarak WhatsApp grubumuza dahil olabilirsiniz https://chat.whatsapp.com/EMhe2A1A0esChU9ySiRiYR

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.