Uzman Öğretmenlik Sınavının detayları belli oldu

Uzman Öğretmenlik Sınavının detayları belli oldu
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan kılavuza göre, Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı 19 Kasım 2023 tarihinde saat 10.00'da çevrim içi (online) olarak gerçekleştirilecek.

Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı 19 Kasım 2023 tarihinde saat 10.00'da online (çevrim içi) sınav uygulaması olarak yapılacak. Sınav, aynı gün saat 13.00'te sona erecek.

Sınav, Türkiye genelinde 81 ilde tek oturumda düzenlenecek olup, resmi eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenler ile uzman öğretmenler katılacak. Online sınav uygulaması, yurt içi ve yurt dışında Türkiye saatiyle aynı gün ve saatte başlayacak ve sona erecektir.

uzman.jpg

ÖKBYS (Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı) süresince adaylara 100 soru yöneltilerek, sınav 150 dakika sürecek. Sınavın soru ve cevapları, 19 Kasım 2023 tarihinde http://www.meb.gov.tr ve/veya http://odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinden yayımlanacak.

Bu önemli bilgiler ışığında adaylar, sınav hazırlıklarını planlayabilir ve giriş belgelerini takip ederek sınavlarına katılabilirler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.