Uzmanından Ara Tatil Önerileri

Uzmanından Ara Tatil Önerileri
Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölüm Başkanı ve Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARÇEM) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hatice Yalçın, anne babalara ve çocuklara güzel bir ara..

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölüm Başkanı ve Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARÇEM) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hatice Yalçın, anne babalara ve çocuklara güzel bir ara tatil için bazı hatırlatmalarda bulundu. Pandemi dönemde herkesin önceliğinin duygusal sağlığın korunması olduğunun altını çizen Dr. Öğr. Üyesi Hatice Yalçın, “Özel bir dönemden geçiyoruz. Önceliğimiz çocuğu bilişsel olarak güçlendirmek değil, çocuğun duygusal sağlığının korunması olmalıdır. Duygusal sağlık, şu anda her şeyden daha önemlidir. Öncelikle çocuğun duygusal sağlığını koruyalım ve bu özel dönemi sağlıklı şekilde atlatalım” dedi.

ÇOCUKLAR ZAMANI ‘TATİL’ GİBİ HİSSETMELİ

Çocuklara evde enerjilerini atabilecekleri alanlar açmanın ve hareket etme imkanlarını geliştirmenin önemini vurgulayan Yalçın; “Ara tatil döneminde çocuklara ders çalışmaları için baskı yapmayalım. Mutlaka orijinal bir oyun şart değil. Zıplasınlar, takla atsınlar, yastık savaşı yapsınlar, koltuk-masa-sandalye-minder gibi eşyalarla parkurlar yapıp hareket etsinler, güreşsinler. Ev içinde çocukların tüm gelişim alanlarını destekleyen en yararlı yer, mutfaktır. Mutfak ortamı çocuğun bilişsel, sosyal, duyusal ve tüm gelişim alanları için bir hazinedir. Birlikte sağlıklı yiyecekler yaparken sohbet edelim, her alandaki düşüncelerini dinleyelim, çocuk bize duygularını anlatsın. Dışarı çıkarken sakin saatleri tercih edip hijyen önlemlerini de alarak kısa yürüyüş yapalım. Günün her saatini planlamak yerine esnek bir program yapılmalı.  Çocuk, ilgi alanlarına ve gelişimsel özelliklerine göre zaman geçirmeli” dedi. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.