Vadeli mevduatta Fatih Terim fonu fırtınası

Vadeli mevduatta Fatih Terim fonu fırtınası
Bankacı Seçil Erzan'ın futbolcu ve iş insanlarından paraları toplarken 46 günde yüzde 253 getiri vaadiyle kandırdığı ifade ediliyor.

Bankacı Seçil Erzan'ın futbolcu ve iş insanlarından paraları toplarken 46 günde yüzde 253 getiri vaadiyle kandırdığı anlatılıyor. Yasal şartlar içerisinde bahsedilen 44 milyon dolar vadeli mevduat hesabına yatırılsaydı Erzan'ın getiri oranına 5 yılda ulaşılabilecekti.

Denizbank Şube Müdürü Seçil Erzan'ın futbol ve iş dünyasının önemli kişilerinden topladığı milyonlarla yaptığı saadet zincirinin kırılması Türkiye gündemini bir vakittir meşgul ediyor. Banka müdürü Seçil Erzan'ın yüzlerce şahıstan topladığı paralar ile kurduğu dolandırıcılık yönetimi yankıları devam ediyor.

Galatasaray'ın eski teknik direktörü Fatih Terim'in adının geçmesi sebebiyle "Fatih Terim Fonu" olarak bilinen olayda aralarında Arda Turan, Fernando Muslera, Emre Belözoğlu gibi isimlerin olduğu birçok kişiden toplanan milyonlarca dolar ve Türk lirasının yüksek faiz getirisiyle teslim edildiği söyleniyor.

46 günde yüzde 253 getiri vaadi

Olaya başka bir açıdan bakıldığında adeta akıl tutulması meydana geliyor. Anlatılanlara göre bankacı Erzan ünlü isimlerden toplamda 44 milyon dolar para aldı. Erzan'ın bu paraları 46 günde yüzde 253 getiri vaadiyle aldığı söyleniyor. Olayın ilginç noktası bu noktada meydana çıkıyor. Türkiye'de an itibariyle bu kadar kısa vakitte bu denli büyük bir getiri veren herhangi bir finansal ürün veya bir araç bulunmuyor.

Legal yollardan 5 yılda sağlanacak getiri

Mevcut şartlar içerisinde yatırım olsaydı bu getiriye ne kadar zamanda ulaşılabileceği ortaya konuldu. Bilindiği üzere Türkiye'de yabancı parasını vadede değerlendirmek isteyen yatırımcılar Döviz Dönüşümlü TL Korumalı Vadeli Mevduat ürününü kullanıyor. Bu getiri hesabında uygulanan faiz oranı Merkez Bankasınca belirlenen politika faizine denk ilerliyor. Birçok özel bankada yıllık 30 faiz uygulanıyor.

Yapılan hesaplamalara göre Seçil Erzan'ın yüzde 253 getiri vaadiyle topladığı 44 milyon dolar normal ekonomi şartlarıyla 5 yılda vaadedilen getiri oranına ulaşırdı.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.