Vadi sınıfı geçti

Vadi sınıfı geçti
Selçuklu Belediyesi tarafından yaptırılan Kelebekler Vadisi Parkı ilk sınavından tam not aldı

6 Mayıs’taki Hıdırellez Şenlikleri’ne ev sahipliği yapan park, yaklaşık 10 bin misafirini ağırladı. Tam bir şölen havasında gerçekleşen kutlamalarda parka akın eden vatandaşlar, alanında Türkiye’de tek olan bu parkı ilçeye kazandırdığı için Başkan Uğur İbrahim Altay’a teşekkür etti. Konya’nın göze şimdi yapımı hızla devam eden Kelebek Müzesi’nin hayata geçirilmesinde.

AÇILIŞI BU AY YAPILACAK

Türkiye’nin ilk ve Avrupa’nın en büyük kelebek uçuş alanına sahip, Aşkın Kanatları Konya Tropikal Kelebek Bahçesi’nde çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, tesisin bu ay içerisinde açılışının yapılacağı müjdesini vermişti. Binanın formunun kelebek şeklinde olduğunu ifade eden Başkan Altay, yapım aşaması ile ilgili çeşitli etap görsellerini basınla paylaştı. Altay,“ Binayı Konya’ya gelen herkesin ziyaret etmesini amaçlıyoruz” dedi.

VADİDE NELER VAR?

Sille Parsana Mahallesi’nde 385 bin m² alana yapımı tamamlanan Kelebekler Vadisi, kelebeklerin pupa halinden ölümüne kadar her aşamasının yaşandığı üretim alanı, kapalı uçuş alanı, açık uçuş alanı ve kelebek müzesi olmak üzere 4 ana unsurdan oluşuyor. İçerisinde 270 bin m² yeşil alan, 105 bin m² sert alan ve 10 bin m² havuz alanı yer almaktadır. Projede; amfi tiyatro, mini sinema, gölet ve su havuzları, egzersiz ekipmanları, çocuk oyun elemanları, sirk ve go-kart alanları, sera ve botanik bahçeler, böcek ve kelebek müzeleri yer alıyor.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.