VakıfBank sonunu getiremedi

VakıfBank sonunu getiremedi
- Voleybolda Kadınlar DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi finalinde İtalya'nın Pomi Casalmaggiore ekibine yenilen VakıfBank, sezonu 2. tamamladı


MONTICHIARI (AA) - Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) tarafından düzenlenen Kadınlar DenizBank Şampiyonlar Ligi Dörtlü Final organizasyonunun final maçında İtalya'nın Pomi Casalmaggiore ekibine yenilen VakıfBank, Avrupa ikinciliği ile yetinmek zorunda kaldı.

İtalya'nın Montichiari kentinde düzenlenen organizasyondaki ilk maçında Fenerbahçe Grundig'i 3-0 mağlup ederek adını finale yazdıran VakıfBank, finalde karşılaştığı ev sahibi Pomi Casalmaggiore'ye mağlup oldu.

Geçen yıl Polonya'da katıldığı Dörtlü Final'i üçüncü tamamlayan VakıfBank, bu sezon ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden ve Dörtlü Final'in en zayıf takımı olarak değerlendirilen Pomi Casalmaggiore'ye yenilerek, sezonu ikinci sırada tamamladı.


- Dördüncü kez finalde kaybetti


VakıfBank, CEV Şampiyonlar Ligi'nde dördüncü kez şampiyonluğu final maçında kaçırdı.

Sarı-siyahlı takım, 1998 yılında Hırvatistan'ın Dubrovnik, 1999 yılında İtalya'nın Bergamo ve 2014 yılında da Rusya'nın Dinamo Kazan ekibine finalde mağlup olarak ikincilikle yetinmişti.


- Daha önce iki kez şampiyon oldu


Türkiye'nin Avrupa kupalarındaki en başarılı kadın takımı olan VakıfBank, 2011 ve 2013 yıllarında CEV Şampiyonlar Ligi'nde şampiyonluğa ulaştı.

Toplamda 8, üst üste ise 4. kez Dörtlü Final organizasyonunda boy gösteren VakıfBank, Şampiyonlar Ligi'nde iki şampiyonluğunun yanı sıra 4 ikincilik ve 1 üçüncülüğe sahip.

Top Teams Kupası'nda 2004'te, Challenge Kupası'nda ise 2008'de mutlu sona ulaşan sarı-siyahlı takım, 2013'te FIVB Dünya Kulüpler şampiyonu oldu.


- Sezonu tek yenilgiyle tamamladı


VakıfBank, CEV Şampiyonlar Ligi'nde sezonu tek mağlubiyetle tamamladı.

Grup aşamasında Polonya'nın Atom Trefl, İtalya'nın Igor Gorgonzola ve Slovenya'nın Calcit ekipleriyle yer aldığı B Grubu'nu 6 galibiyetle tamamlayan VakıfBank, 12'li play-off etabında ise geçen sezonun şampiyonu Eczacıbaşı VitrA'yı 3-2 ve 3-0'lık sonuçlarla geçerek adını 6'lı play-off turuna yazdırdı.

VakıfBank, 6'lı play-off turunda karşılaştığı İsviçre'nin Volero ekibini ilk maçta 3-2, ikinci karşılaşmada da 3-1 mağlup ederek Dörtlü Final'e çıktı.

Dörtlü Final'deki ilk maçında Fenerbahçe Grundig'i 3-0 yenen sarı-siyahlı ekip, final müsabakasında Pomi Casalmaggiore'ye 3-0 mağlup olarak ikinci oldu.


- Avrupa başarıları


VakıfBank takımının Avrupa kupalarında elde ettiği başarılar şöyle:


YIL

ORGANİZASYON

DERECE

1991

CEV Kupası

3

1992

CEV Kupası

3

1998

Şampiyon Kulüpler Kupası

2

1999

Şampiyon Kulüpler Kupası

2

2004

Top Teams Kupası

1

2006

Şampiyonlar Ligi

4

2008

Challenge Kupası

1

2011

Şampiyonlar Ligi

1

2013

Şampiyonlar Ligi

1

2014

Şampiyonlar Ligi

2

2015 Şampiyonlar Ligi 3
2016 Şampiyonlar Ligi 2

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.