VakıfBank Voleybol Takımı'nda Dörtlü Final heyacanı

VakıfBank Voleybol Takımı'nda Dörtlü Final heyacanı
Sarı-siyahlı takımın ABD'li oyuncusu Kimberly Hill:-"Şansımızın yüksek olduğunu düşünüyorum. Kendimiz gibi oynadığımızda kolay kolay durdurulabilen bir takım değiliz"- Melis Gürkaynak:-"Zoru seven bir takımız. Fenerbahçe ile oynayacağımız ilk maça hazırlı

İSTANBUL (AA) - ERCAN ÇAKAR - VakıfBank Kadın Voleybol Takımı'nın ABD'li oyuncusu Kimberly Hill, DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi'nde şampiyonluk şanslarının yüksek olduğunu belirterek, "Kendimiz gibi oynadığımızda kolay kolay durdurulabilen bir takım değiliz." dedi.

AA muhabirine açıklamada bulunan Hill, İtalya'nın Montichiari kentinde 9-10 Nisan'da yapılacak Dörtlü Final organizasyonda mücadele edecek olmanın heyecanını yaşadıklarını söyledi.

ABD'li oyuncu, takımlarında çok iyi bir ortamın olduğunu ve başarıya odaklandıklarını dile getirerek, "Takım birbirine çok iyi tutunuyor. Arkadaşlığımız da çok iyi. Bunun da başarıyı getirdiğini düşünüyorum. Zor zamanlarda birbirimize destek oluyoruz. Şu an kendimizi iyi hissediyoruz. En iyisini yapmak istiyoruz. Umarım istediğimizi alırız." diye konuştu.

Dörtlü Final'e kalan takımların güçlü olduğunu vurgulayan Kimberly Hill, "Şansımızın yüksek olduğunu düşünüyorum. Kendimiz gibi oynadığımızda kolay kolay durdurulabilen bir takım değiliz. Eğer kendimiz gibi, bildiğimiz gibi oynarsak o zaman şansımızın çok yüksek olduğunu düşünüyorum." ifadelerini kullandı.


-"Fenerbahçe'yi yakından tanıyoruz"


Kimberly Hill, Dörtlü Final'in ilk maçında karşılaşacakları Fenerbahçe ile eşit güce sahip olduklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Fenerbahçe'yi çok yakından biliyoruz. Ligde de karşılaştık. İki takım da çok güçlü. Aslında birbirinden farklı değiller. O maçta daha kuvvetli kalan ve daha iyi oynayan kazanacaktır. Dörtlü Final'deki bütün takımlar çok kuvvetli. Fenerbahçe'yi geçip finale kalırsak, diğer taraftan kimin geleceği çok önemli değil. Çünkü onlar da çok kuvvetli takımlar. Bence Dörtlü Final çok heyecanlı olacak."

Kariyerinde ilk kez Dörtlü Final oynayacağını anlatan Hill, VakıfBank Başantrenörü Giovanni Guidetti'den çok şey öğrendiğini belirterek, "Guidetti, gerçekten harika bir antrenör. Burada onunla çalışmaktan dolayı çok mutluyum. Bütün sezon boyuncu ondan çok şey öğrendim." değerlendirmesinde bulundu.


- Melis: "Zoru seven bir takımız"


VakıfBank'ın milli oyuncusu Melis Gürkaynak ise bu sezon çok iyi mücadele ederek Dörtlü Final'e kalmayı hak ettiklerini söyledi.

Dörtlü Final oynamanın bütün oyuncuların hayali olduğunu ve bunun için çok çabaladıklarını belirten Melis, "Bu sezon grubumuz da çok kolay değildi. Daha sonra Eczacıbaşı VitrA ve Volero ile oynadık. Kolay yollardan geçmedik. O yüzden Dörtlü Final'e kalmayı hak ettiğimizi düşünüyorum. Zor maçları oynamanın da bize Dörtlü Final'de avantaj sağlayacağını düşünüyorum. Hazırlıklarımız sürüyor. Umarım Dörtlü Final'de iki güzel galibiyetle şampiyon oluruz." diye konuştu.

Dörtlü Final oynamaya alışık bir takım olduklarını vurgulayan Melis Gürkaynak, "VakıfBank, ruhunda mücadele olan bir takım. Zoru seven bir takımız. Fenerbahçe ile oynayacağımız ilk maça hazırlıklıyız. Biz bu tür maçlara alışığız. Umarım maçın galibi biz oluruz." ifadelerini kullandı.

VakıfBank ile 2011 yılında DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi'nde mutlu sona ulaştığını hatırlatan Melis, "Benim için çok büyük bir hayaldi. Avrupa'nın ilk kupası çok önemli. Ulaştıktan sonra yetmiyor. Herkesin hedefi şampiyon olmak. O yüzden motivasyonu, çalışması bu yönde. Herkes bizi ve Fenerbahçe'yi favori olarak gösteriyor. 'Fenerbahçe-VakıfBank maçının galibi kupayı alır' diye düşünülüyor. Fenerbahçe'yi geçip finale kalırsak, o maçın önemi de bizim için aynı olacak." şeklinde görüş belirtti.

Melis Gürkaynak, VakıfBank altyapısında yetiştiğini anımsatarak, "Buraya 14-15 yaşında geldiğimi hatırlıyorum. Bu kadar üst düzeyde kalıp, takımın parçası olmak çok keyifli. Performans olarak şu ana kadar güzel gittiğimizi düşünüyorum. Önemli olan Dörtlü Final'de ne yapacağımız. Umarım her şey yolunda gider ve şampiyon oluruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.