Vali Bektaş'tan "Bonzai" Şarkısına Tepki

Vali Bektaş'tan "Bonzai" Şarkısına Tepki
Manisa Valisi Erdoğan Bektaş:

 Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, uyuşturucu "bonzai"nin şarkı ile güzel hale getirilip, süslenmesinin son derece çirkin olduğunu söyledi.

Bektaş, bazı düğünlerde ve eğlence mekanlarında çalınan "bonzai" şarkısını ilk duyan ve tepki gösterenlerin kendileri olduğunu ifade etti.

Konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğüne daha önce müracaat ederek gerekli girişimleri başlattıklarını anlatan Bektaş, şunları kaydetti:

''Bonzai sentetik bir uyuşturucu. Yani doğal uyuşturucu bile değil. En iyi ihtimalle öldürüyor. Aynı zamanda ucuz bir ürün. Ucuz olunca herkes ulaşabiliyor. Bonzaiyi bir şarkı ile daha güzel hale getirmek ve süslemek son derece çirkin. Bonzainin şarkısı olur mu? Güzel şeylerin şarkısı olur. Uyuşturucunun şarkısı olur mu? Bilmiyorum belki başkaları da uyarmıştır yasaklanmasını biz istedik. İnşallah, yasaklamışlardır. Burada bizim de savcıların da görevi var. Hiç kimse suçu ve suçluyu övemez, özendiremez, süsleyemez, güzel hale getiremez.''

Vali Bektaş, konuyla ilgili ellerinden geleni yaptıklarını, ailelerin de bu noktada çocuklarına sahip çıkması gerektiğini dile getirerek, "Bununla ilgili Bakanlar Kurulu toplanıyor, acil önlem planları hazırlanıyor. Siz tutup bunu bir şarkıyla insanlara güzel göstermeye çalışamazsınız. Uyuşturucuyu süslemek sanata düşmez. Bunun adı sanat değil, başka bir şeydir'' diye konuştu. 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.