Vali Şahin, 52. Kütüphane Haftası'nı kutladı

Vali Şahin, 52. Kütüphane Haftası'nı kutladı
İSTANBUL (AA) - İstanbul Valisi Vasip Şahin, 52. Kütüphane Haftası dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Şahin, mesajında kütüphanenin bilinmeyen...

İSTANBUL (AA) - İstanbul Valisi Vasip Şahin, 52. Kütüphane Haftası dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Şahin, mesajında kütüphanenin bilinmeyen dünyaları keşfetmek için bir fırsat, tanınmayan insanlara ulaşmayı sağlayan bir imkan ve ön yargılardan sıyrılmaya olanak veren bir buluşma yeri olduğunu belirtti.

Kütüphanenin içinde barındırdığı uçsuz bucaksız bilgi deryasını insanlara ulaştıran, geçmiş dönemlerin bilgi birikimini seren ilim irfan yuvaları olduğunu aktaran Şahin, "İnsanlığın geçmişten bugüne biriktirdiği ilmi, felsefi, tarihi, dini, iktisadi birçok değerin korunmasını ve gelecek nesillere aktarılmasını sağlayan kütüphaneler, bilginin paylaşıldığı ve okuma alışkanlığının kazanıldığı önemli merkezlerdir." ifadesini kullandı.

Şahin, kitap okuma alışkanlığının geliştirilmesi, bilginin paylaşarak çoğalması ve kütüphane kültürünün çocuklar ile gençlere kazandırılması için kütüphanelerin üzerinde özellikle durmak gerektiğine işaret ederek, "Genç kuşakları, daimi ziyaretçisi haline getirmeliyiz. Kütüphaneyle yolu kesişen bir gençlik yetiştirmek, kuşkusuz ki ülkemizin müreffeh yarınlarının teminatı olacaktır." değerlendirmesini yaptı.

İstanbul'da valiliğe, belediyelere ve üniversitelere bağlı 463 kütüphaneye, tüm İstanbulluları okuma ve bilgi edinmeye davet eden Şahin, şunları kaydetti:

"52. yıl dönümünü kutladığımız Kütüphaneler Haftası'nda en sıcak hanelerin kitaplarla dolu mekanlar olduğunu hatırlatarak, bu anlamlı haftanın bilgi çağının gerektirdiği kitapla ve okumayla olan buluşmalara vesile olmasını, kitaba ve kütüphanelere duyulan sevgiyi artırarak devam ettirmesini diliyorum."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.