Valilik metruk bina girişlerini yasakladı!

Valilik metruk bina girişlerini yasakladı!
Zonguldak Valiliği yayınladığı genelgede metruk binaların suç yerleri haline geldiğini ve bu bölgelere girişlerin yasaklandığını duyurdu

Zonguldak Valiliği tarafından alınan kararda kentin bazı bölgelerinde metruk ve çöküntülü alanların oluşulduğu, kullanılmayan binaların halk açısından tehlike arz ettiği ve güvenliği tehdit ettiği açıklandı. 
Yerleşim yerlerinin dışında insanların olmadığı yerlerde, kullanılmayan yıkık binaların suç amaçlı kullanıldığının ve ayrıca çocukların bu bölümleri oyun yeri olarak kullandığına dikkat çekildi.


Genel emniyet ve asayiş açısından riskli olan bu yerlerin sadece polisiye tedbirlerle denetim altında tutulmasının mümkün olmayacağına işaret edilen karar ile söz konusu kullanılmayan metruk alan ve binalara giriş yasaklandı. Karara göre, yasağa uymayanlar kolluk kuvvetlerince tespit edildiğinde Kabahatler Kanunu'nun 32'nci maddesi gereği nakit müeyyidesi uygulanacak. 15 yaşını doldurmayanların ise ilk ihlallerinde velileri uyarılacak, ikinci ihlalde aynı biçimde velilerine nakit müeyyidesi verilecek.

Suç ve suçluyla mücadele, suçu oluşmadan önlemek, azaltmak, halk düzenini, toplumun huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla alınan kararda, şehir genelinde belirlenen ve aralarında Türkiye Taşkömürü Kurumu, Milli Eğitim Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü gibi halk kurumlarına ait 196 metruk binanın adres ve sahiplerinin listesi de katıldı .

Kararda, söz konusu metruk alan ve binalara, sahibi mevcut bulunan şahıs ve kuruluşlar tarafından, 'Bu bina Zonguldak Valiliği'nce riskli alan olarak sınflandırılmış ve girilmesi yasaklanmıştır. Girenler hakkında Valilik kararı gereği idari nakit müeyyidesi uygulanacaktır. İhbar için lütfen 155 polis imdat hattını arayınız' yazılı tabela asılması istendi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.