Valilikten konaklama alanlarına "sıkı denetim" uyarısı

Valilikten konaklama alanlarına "sıkı denetim" uyarısı
Siirt Valiliği:- "Günlük konaklama hizmeti verilen yerlerin konaklama bilgileri emniyet birimlerine günlük olarak bildirilmesi gerekmektedir. Bina ve site yöneticileri ile kapıcılar, binalarında bildirim dışı kimsenin oturup oturmadığını, garaj, kömürlük,

SİİRT (AA) - Siirt Valiliğinden, son dönemde yaşanan terör saldırıları nedeniyle, kentte konaklanan alanlara ilişkin sıkı denetim uygulanacağı uyarısında bulunuldu.

Valilikten yapılan açıklamada, ülkede yaşanan terör olayları nedeniyle İçişleri Bakanlığı tarafından yerli ve yabancı vatandaşların konaklamaları konularında vatandaşlara bazı hususların yeniden hatırlatılması gerektiğinin değerlendirildiği bildirildi.

Son yıllarda, bazı konutların, fiilen otel, motel, pansiyon ve benzeri tesislerin günlük konaklama hizmeti için kiraya verildiğinin görüldüğü, ilgili mevzuat gereği otel, pansiyon, bekar odaları, dini ve hayır kurumları ve sosyal tesislerin sorumlu işleticilerinin, ücretli veya ücretsiz, gündüz veya gece, yatacak yer gösterdikleri yerli veya yabancı herkesin kimlik, geliş ve ayrılış kayıtlarını usulüne uygun şekilde günü gününe tutmak zorunda olduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Günlük konaklama hizmeti verilen yerlerin konaklama bilgilerinin emniyet birimlerine günlük olarak bildirilmesi gerekmektedir. Bina ve site yöneticileri ile kapıcılar, binalarında bildirim dışı kimsenin oturup oturmadığını, garaj, kömürlük, boş daire gibi bölümlere saklanmalar, sığınmalar, bazı eşya veya malzemelerin gizlenip gizlenmediğini kontrol etmekle yükümlüdürler. Kentteki tüm ticari ve her türlü günübirlik konaklama tesisleri kolluk kuvvetleri, belediye, mali denetim ve kontrolle yetkili görevliler ile ilgili diğer kamu görevlileri tarafından oluşturulacak komisyon vasıtası ile titizlikle denetlenecektir. Denetimlerde iş yeri açma ve çalışma ruhsatına sahip olup olmadıkları, sağlık koşullarına uyulup uyulmadığı, mevzuatın, çalışanlar bakımından aradığı koşulların bulunup bulunmadığı ve vergi mükellefiyeti ile diğer kayıtların var olup olmadığı konuları değerlendirilecek, mevzuat hükümlerine aykırılık tespit edilmesi halinde gerekli yaptırımlar uygulanacaktır."

Açıklamada, vatandaşların kanuni müeyyidelere maruz kalmamaları için konaklayan ve kiraya veren kişiler ile apartman, site yöneticileri ve özel güvenlik birimlerinin gerekli hassasiyeti göstermelerinin büyük önem arz ettiği belirtildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.