Valizinde patlayıcı olan şahıs yakalandı

Valizinde patlayıcı olan şahıs yakalandı
Diyarbakır nüfusuna kayıtlı 31 yaşındaki Şehmuz O.’nun patlayıcı yüklü valiz ile otobüse bindiği ihbarını alan Emniyet Müdürlüğü ekipleri; operasyonla şahsı yakaladı. Valizde dinamit lokumları ve ateşleme düzenekleri ele geçirildi

Seydişehir’de Emniyet güçleri film gibi bir operasyonla çantasında bomba düzeneği ve patlayıcı bulunan şahsı yakaladı.

Diyarbakır nüfusuna kayıtlı 31 yaşındaki Şehmuz O.’nun patlayıcı yüklü valiz ile otobüse bindiği ihbarını alan Emniyet Müdürlüğü ekipleri; 42 ERG 45 plakalı otobüsü Seydişehir Günaydın Dinlenme Tesisleri’nde durdurdu.

Kimlik kontrolünün ardından üst araması yapılıp gözaltına alınan şahsın valiz araması da gerçekleştirildi. Şehmuz O’nun valizinde iki adet dinamit lokumu, ateşleme düzeneği ve çeşitli bomba düzenekleri ele geçirildi.

Otobüs güvenlik şeridine alınırken, olay yerine Konya İl Emniyet Müdürlüğü’nden bomba imha uzmanı çağrıldı.

MANAVGAT’TAN BİLET ALDI

YARPUZ’DAN OTOBÜSE BİNDİ

Seydişehir İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan şahsın sorgusu sürüyor. Şüphelinin Antalya'dan Konya istikametine giden  otobüse Akseki yakınlarındaki Yarpuz köyünden bindiği öğrenildi. Biletini Manavgat’tan alan Şehmuz O’nun bir süre sonra firmayı arayıp Yarpuz’dan bineceğini ifade ettiği öğrenildi.

Şahsın Manavgat’tan yaklaşık 100 kilometre ötedeki Yarpuz’a niye ve nasıl geldiği, dinamit lokumlarını nereden temin ettiği ve hangi amaçla kullanacağı ise soruşturma neticesinde ortaya çıkacak. (Abdullah Leblebici-ÖZEL HABER)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.