Van'da nisan ayında karla mücadele

Van'da nisan ayında karla mücadele
Hava sıcaklığındaki artışla ülkenin birçok yerinde adeta yaz mevsimi yaşanırken, Van'daki ekipler ise kar nedeniyle kapanan yolların ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürüyor

VAN (AA) - Kış mevsiminin çetin geçtiği yerlerden Van'ın Başkale ilçesinde, nisan ayına gelinmesine rağmen belediye ekiplerin karla mücadele çalışmaları devam ediyor.

İlçeye 165 kilometre mesafedeki Doyum Mahallesi'nin 2 bin 900 rakımlı Dallı Geçidi'nde kış boyunca biriken kar kütleleri, iş makineleri tarafından temizlendi.

Van Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Onarım Daire Başkanlığı Başkale Şubesi karla mücadele ekipleri, çığ tehlikesinin yaşandığı bölgede, yüksekliği bazı kesimlerde 3 metreyi bulan kar kütlelerinin temizlenmesi ve karayolunun ulaşıma açılması için büyük çaba harcıyor.

Şube Şefi Ümit Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, düşen çığlar nedeniyle halen karla mücadele çalışması yürüttüklerini belirterek, ulaşıma açılan karayollarının da çığ nedeniyle bir müddet sonra yeniden kapandığını söyledi.

Çığ nedeniyle zaman zaman tehlikeler atlattıklarını kaydeden Arslan, şöyle konuştu:

"Nisan ayında 20'ye yakın mahallenin yolunu ulaşıma açtık. Fakat bölgede sürekli çığlar düşüyor, bu nedenle yol kapanıyor. Bu bölgede çığ tehlikesi nedeniyle sıkıntılar yaşıyoruz. Bazen haziran ayına kadar bu yollarda karla mücadele çalışması yürütüyoruz. İlçeye bağlı 120 mahallede karla mücadele çalışması yürüttüğümüz oluyor. Burada kar ve tipi sürekli etkili oluyor. Bu da çalışmalarımızın ilerlemesini zorlaştırıyor."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.