Van'da terör operasyonu

Van'da terör operasyonu
Çaldıran ilçesinde patlayıcı yapımında kullanılan 2 ton amonyum nitrat ele geçirildi

VAN (AA) - Van'ın Çaldıran ilçesinde patlayıcı yapımında kullanılan 2 ton amonyum nitrat bulundu.

Valilikten yapılan açıklamada, bir ihbarı değerlendiren İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince Hangediği Mahallesi Tepeli mezrası ile Burçakalan Mahallesi Kelereş mezrasında operasyon düzenlendiği belirtildi.

Güvenlik güçlerinin S.A'ya ait ev ve eklentilerle civardaki bazı yerlerde arama yaptığına değinilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Güvenlik güçlerine saldırı maksadıyla bölücü örgüt mensupları tarafından amonyum nitrat içerikli gübre saklandığı ihbarı ve istihbari bilgilerine dayanarak Çaldıran İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince operasyon gerçekleştirilmiştir. Operasyon sırasında gerçekleştirilen aramalarda, S.A. isimli şahsın ev ve eklentilerinde 40 çuval, yaklaşık 2 ton amonyum nitrat içerikli gübre ele geçirilmiş, numune olarak el konulan dışında tamamı olay yerinde cumhuriyet savcısının emri ile imha edilmiştir."

Açıklamada ayrıca vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, devletin ve milletin her türlü terörist tehdit ve saldırıdan korunması maksadıyla ilgili mevzuat çerçevesinde her türlü tedbirin alındığı vurgulandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.