Van'daki terör operasyonu

Van'daki terör operasyonu
Öldürülen iki terörist için Van'da kurulan taziye çadırında terör örgütü propagandası yaptıkları iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan biri İngiltere, 3'ü Finlandiya vatandaşı 4 şüpheli Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi

VAN (AA) - Irak ve Suriye'deki çatışmalarda ölen teröristler için Van'da kurulan taziye çadırını ziyaret eden ve terör örgütü propagandası yaptıkları iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan biri İngiltere, 3'ü Finlandiya vatandaşı 4 kişinin, Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildiği bildirildi.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Van Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Suriye'de öldürülen PKK/YPG terör örgütü üyesi "Ruken Helin" kod isimli Dilan Çoban için Halilağa Mahallesi'ndeki Abdulkadir Geylani Camisi'nin zemin katında, Irak'ta öldürülen "Firaz Agir" kod isimli Tekin Kurt için de aynı mahallede taziye çadırı kurulduğu anımsatıldı.

Her iki taziyede de terör örgütü propagandası yapan şahıslar tespit edildiği vurgulanan açıklamada şu bilgiler yer aldı:

"Cumhuriyet Savcılığından alınan talimat doğrultusunda, İngiltere vatandaşı olan Joanna Radvood, Finlandiya vatandaşı Henri Juhani Sulku, Marja Orvokki Holstilo, Birgitta Anneli Hytinnen ile B.Ö. isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alınmıştır. Joanna Radwood isimli şahsın ikametinde yapılan aramada elde edilen USB bellek içerisinde, terörist başı Abdullah Öcalan'ın ve bölücü terör örgütü mensuplarının resimleri, PKK/KCK terör örgütünün Suriye'deki silahlı uzantısı olan YPG'nin sözde amblemi ve bayrağı bulunduğu tespit edilmiştir. Şüpheliler, Cumhuriyet Başsavcılığında alınan ifadelerine müteakip serbest bırakılmıştır."

Yabancı uyruklu şüphelilerin haklarında gerekli işlemlerin yapılabilmesi için Göç İdaresi İl Müdürlüğüne teslim edildiği bildirilen açıklamada, "İlimizde her türlü suç ve suç oluşumlarına karşı mücadelemiz kesintisiz sürdürülecektir" ifadesine yer verildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.