Van'daki terör saldırısı

Van'daki terör saldırısı
İpekyolu ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan polis memuru Ahmet Çam ve çarşı mahalle bekçisi Ferhat Arslan için tören düzenlendi

VAN (AA) - Van'ın İpekyolu ilçesindeki terör saldırısında şehit olan 2 güvenlik görevlisi için tören düzenlendi.

Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filo Komutanlığındaki törene Vali İbrahim Taşyapan, 6. Hudut Alay Komutanı Albay Ali Yalçın, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, askeri erkan, kurum amirleri, asker ve polisler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali Taşyapan ve Emniyet Müdürü Ekici şehit yakınlarına başsağlığı diledi. Vanlı şehit Ferhat Arslan'ın annesi Esmer Arslan, "Vatan sağolsun, siz sağolun" dedi. Şehit Arslan'ın Diyarbakır Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksekokulunda öğrenim gören kızı Esra, tören alanına polis kıyafetleri ve babasının ayakkabılarını giyerek geldi. Törene katılanlar tekbirler getirip terör örgütü PKK aleyhine sloganları attı.

Şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşları, tören alanına getirilerek öz geçmişleri okundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İl Müftüsü Nimetullah Arvas'ın okuduğu duanın ardından şehit Çam'ın cenazesi, mesai arkadaşlarının omuzlarında tekbir getirilerek, askeri uçağa taşındı.

Şehidin cenazesi, uçakla memleketi Ankara'ya uğurlandı.

Şehit Arslan'ın cenazesi de cenaze namazı kılınmak üzere Yukarı Norşin Camisine götürüldü. Şehidin Akköprü mezarlığında defnedileceği bildirildi.

İpekyolu ilçesinde dün terör örgütü PKK mensuplarının Hacıbekir Mahallesi Karlıova Sokağı'na döşediği patlayıcıyı vatandaşlara zarar vermemesi için etkisiz hale getirmeye çalışırken bombanın infilak etmesi sonucu polis memuru Ahmet Çam ve çarşı mahalle bekçisi Ferhat Arslan şehit olmuş, bir komiser yaralanmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.