Van'ın İran'a açılan kapısı modernize ediliyor

Van'ın İran'a açılan kapısı modernize ediliyor
Saray ilçesindeki Kapıköy Gümrük Kapısı'nda modernizasyon çalışmalarına gelecek ay başlanacak- Van TSO Başkanı Takva: - "Özellikle son zamanlarda dünyanın İran ile yaptığı anlaşmalar ve ambargonun kaldırılması, bölgenin öneminin daha da artmasına yol açmı

VAN (AA) - Saray ilçesindeki Kapıköy Sınır Kapısı'nda modernizasyon çalışmalarına gelecek ay başlanacağı bildirildi.

Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (Van TSO) Necdet Takva, yazılı açıklamasında, Kapıköy Gümrük Kapısı'nın modernizasyonuyla ilgili görüşmelerin Gümrük ve Ticaret Bakanlığının aldığı kararla olumlu sonuçlandığını belirtti.

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi'nin çabalarıyla gündeme alınan sınır kapısında gelecek ay modernizasyon çalışmalarına başlanacağını kaydeden Takva, böylece Van'ın, bölge için büyük bir potansiyel olan İran pazarına rahatlıkla ulaşabileceğini vurguladı.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından modernize edilecek olan Kapıköy Gümrük Kapısı'nın ülke için de önemli olduğuna dikkati çeken Takva, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Özellikle son zamanlarda dünyanın İran ile yaptığı anlaşmalar ve ambargonun kaldırılması, bölgenin öneminin daha da artmasına yol açmıştır. Yıllardır dile getirdiğimiz ve büyük sıkıntılar çektiğimiz Kapıköy Gümrük Kapısı'nın modernize edilmesi hepimizde heyecan yaratmıştır. Bu konuda Gümrük ve Ticaret Bakanlığımız başta olmak üzere Bakan Yardımcımız Sayın Fatih Çiftçi'nin emek ve gayretlerini yakından takip ediyoruz. İş dünyamız adına Bakan Yardımcımıza gayretlerinden dolayı şükranlarımızı sunuyoruz. Yine emeği geçen herkese minnet borçluyuz. Modernizasyon çalışmalarının devam edeceği sürede mevcut yapının rehabilite edilerek gerek yolcuların gerekse araçların geçişlerinin ayrı noktalarda yapılması, altyapının güçlendirilmesi, inşaat süresince oluşabilecek sorunları da ortadan kaldıracaktır."

Takva, açıklamasında gümrük kapısındaki modernizasyon çalışmalarının 15 ay süreceği ve inşaat süresince yolcu, araç giriş ve çıkışlarının ayrı noktalardan yapılacağını belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.