Vapurda Kobani eylemi yapan HDP’lilere 8 yıl hapis istemi

Vapurda Kobani eylemi yapan HDP’lilere 8 yıl hapis istemi
IŞİD saldırısı altındaki Kobani’ye destek vermek için Beşiktaş-Kadıköy vapurunda protesto eylemi gerçekleştiren HDP’liler hakkında 8 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) saldırıları altındaki Kobani’ye destek vermek için Beşiktaş-Kadıköy seferini yapan vapurda eylem yapan Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyelerine dava açıldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, “Şüphelilerin hukuka aykırı davranışla deniz ulaşım aracının hareket etmesini engellemek ve güvenlik görevlilerinin uyarısına rağmen izinsiz olarak gösteri düzenlemek suretiyle suç işlediği anlaşılmıştır” denildi.

İddianamede, 10 HDP’li hakkında “Ulaşım araçlarının kaçırılması veya alıkonulması” ve “Toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet” suçlamasıyla 3 yıl 6’şar aydan 8’er yıla kadar hapis cezası istemiyle Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi’ne dava açıldı.

Ne olmuştu?

HDP üyesi bir grup, 14 Ekim’de IŞİD saldırısı altındaki Kobani’ye destek vermek için Beşiktaş-Kadıköy arasında sefer yapan vapurda eylem yaptı.

Şehit Sami Akbulut isimli vapura binen HDP’liler, ‘Kobane haklı bizim için de direniyor’ yazılı pankart açtı.

Vapurda, “Katil IŞİD, işbirlikçi AKP” diye slogan atan HDP’liler Kadıköy rıhtımına yanaşan vapurdan inerken polisler tarafından gözaltına alındı.

Gözaltın alınan HDP’liler mahkeme tarafından “adli kontrol uygulaması” ile serbest bırakıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.