Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek:

Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek:
"Amerika, PKK'dan 'kara gücüm' diye bahsediyor, 'benim askerim, piyonum' diyor. PKK'da Amerika'yı imdadına çağırıyor, Avrupa'yı, İsrail'i imdadına çağırıyor"

ANTALYA (AA) - Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "Amerika, PKK'dan 'kara gücüm' diye bahsediyor, 'benim askerim, piyonum' diyor. PKK'da Amerika'yı imdadına çağırıyor, Avrupa'yı, İsrail'i imdadına çağırıyor" dedi.

Perinçek, partisinin Antalya 1. Olağan İl Kongresinde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bölücü terör örgütüne karşı bir savaş verdiğini ve Türk ordusunun teröristleri hendeklere gömdüğünü belirtti.

İktidara gelmek için Amerikancı bir cephe oluştuğuna dikkati çeken Perinçek, Türkiye'nin bu savaştan da başarıyla çıkacağını vurguladı.

Terör örgütü PKK'nın silah bırakmasını Amerika ve İsrail'in istemediğini ifade eden Perinçek, şöyle konuştu:

"Amerika, PKK'dan 'kara gücüm' diye bahsediyor, 'benim askerim, piyonum' diyor. PKK'da Amerika'yı imdadına çağırıyor, Avrupa'yı, İsrail'i imdadına çağırıyor. Amerika silahlı kuvvetleri geldi Irak'ı böldü, kuzeyinde bir kukla devletçik kurdu, Barzanistler. Şimdi Suriye'yi bölüp, Suriye'nin kuzeyinde Doğu Akdeniz'e bir kanal, bir koridor açarak, ondan sonra Diyarbakır'a göz dikip, sözüm ona bir Kürdistan... Ama orada Kürt kelimesi var. Kürt kelimesine Amerikan planı yakışmıyor. İkinci İsrail yapmak istiyorlar. Kürt'ümüz ihanet rolünü kabul etmeyecektir ve etmiyor."

Perinçek, ekonomik gelişmelere de değinerek, Türkiye'nin borçlanma ekonomisinden vazgeçerek mili, üreten ekonomiye dönmesini istedi.

İktidarın Suriye ve Rusya düşmanlığından vazgeçmesini de isteyen Perinçek, CHP'yi ise özerklik talebinden dolayı eleştirdi.

Karamsarlığa yer olmadığını kaydeden Perinçek, bütün mili güçleri birleşmeye davet etti.

Konuşmaların ardından Ahmet Özbay'ın tek aday olduğu kongrede seçime geçildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.