Vekalet yoluyla kesilecek kurbanlıkların fiyatları belli oldu

Vekalet yoluyla kesilecek kurbanlıkların fiyatları belli oldu
Hayırseverlerin bağışlayacağı kurbanları dünyanın dört bir yanındaki yoksullara dağıtacak olan yardım kuruluşları kurban bedellerini belirledi. Fiyatlar yurt dışı için 600-700 bandında seyrederken, yurt içi küçükbaş kurbanlık bedeli 850-900 TL civarında f

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla çalışmalarını yoğunlaştıran yardım kuruluşları, hayırseverlerin bağışlayacağı kurbanları dünyanın dört bir yanındaki yoksullara dağıtacak. Yardım alanında faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlar, kurbanını vekalet yoluyla kestirmek isteyen vatandaşlar için 500 ila 1100 lira fiyat aralığında seçenekler sunuyor. Vekalet yoluyla kurban kesim kampanyaları Türk Diyanet Vakfı (TDV), Türk Kızılayı, TSK Mehmetçik Vakfı, Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV), İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Dosteli Derneği, Cansuyu Derneği, RİDA Uluslar arası Yetim Derneği, Ribat İnsani Yardım Derneği gibi birçok vakıf ve dernek tarafından gerçekleştiriliyor.

DİYANET VAKFI 135 ÜLKEYE GİDİYOR

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), vekalet yoluyla kurban bedelini yurt içinde 850, yurt dışında 625 lira olarak belirledi. “Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş” temasıyla düzenlenen program kapsamında, yurt içinde 280 kesim bölgesinde, yurt dışında ise 145 ülkenin 436 bölgesinde TDV görevli ve gönüllüleri nezaretinde kesim ve dağıtım gerçekleştirilecek. Vatandaşın keseceği kurbanı ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak amacıyla 1993’ten beri vekaletle kurban kesim programını gerçekleştiren TDV, “Emanetleriniz emanetimizdir” düsturuyla kurban faaliyetlerini büyük bir hassasiyet, itina ve sorumluluk duygusuyla yürütüyor.

İHH’DAN TEK FİYAT UYGULAMASI: 750 TL

İHH İnsani Yardım Vakfı, 25 yıldır olduğu gibi bu yıl da yine mazlumların yanında olacak; kurbanları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için Afrika, Orta Doğu, Güney Asya, Orta Asya, Kafkasya, Balkanlar ve Amerika kıtasında 103 ülke ve bölgede kurbanlar kesilecek. İHH bu sene de tek fiyat uygulaması ile hareket ederken kurban bedeli 750 TL olarak açıklandı. İHH geçtiğimiz Kurban Bayramı’nda 106 ülke ve bölgede 2 milyon ihtiyaç sahibine 53 bin 500 kurban hissesi ulaştırdı.  Kurban fiyatlarının dünyanın her yerinde farklılık gösterdiğini ve daha ucuz bölgelerde yığılma olduğu için tek fiyat uygulamasına geçildiğini belirten yetkililer, “İHH, stratejik olarak bütün bölgelerden kurban fiyatlarını alıp ortalama bir fiyat belirlemektedir. Tek fiyat uygulamak, fiyatların düşük olduğu bölgelere yoğunlaşmaları engelleyeceği gibi her bölgeye ihtiyaç oranında kurban eti götürebilmeye de olanak sağlamaktadır” ifadelerini kullanıyor.

KONYA’DAN YURT DIŞINA DOSTELİ UZANACAK

“Kurban bereketi yeryüzüne yayılsın” sloganıyla 2017 yılı kurban çalışmalarını başlatan Dosteli Derneği; bu yıl kurban bedellerini yurt içi 900 ve yurt dışı 580 TL olarak belirledi. Kurban çalışması yapılacak ülkeye Dost Eli Derneği görevlileri bizzat gidecekler ve kurban olma şartlarına uygun kurbanlıklar satın alınıp, İslami usullere uygun olarak kesilecek. Kurban etleri ihtiyaç sahiplerine elden dağıtılacak ve kesilen kurbanların bilgisi kısa mesaj ile bağışçılarına iletilecek. Dosteli Derneği bu sene Konya ve ilçeleri, Nijer, Etiyopya, Burkina Faso, Benin, Çad, Zimbabve, Afganistan, Suriye, Filistin, Pakistan, Moğolistan, Makedonya, Kazakistan, Gürcistan, Bangladeş, Bosna Hersek ve Kosova’da kurban kesecek.

HER KURBAN, LÖSEMİLİ ÇOCUKLARA CAN

Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV), her yıl olduğu gibi bu Kurban Bayramı’nda da kurban bağışlarını kabul ediyor. “Her Kurban, Lösemili Çocuklara Can!” diyen LÖSEV, bu yıl kurban bedelini 920 TL olarak belirledi. LÖSEV’e vekaleti verilen kurbanlıklar, bayramda noter gözetiminde, dini esaslarla kesilecek. Etleri hemen tüketilemeyeceği için kesen kurumlara ödünç verilip, daha sonra taze et ve et ürünü olarak geri alınacak. Böylece lösemi ve kanser hastaları yalnızca Kurban Bayramı’nda değil, tüm yıl boyunca taze et ürünleri ile beslenecekler.

MEHMETÇİK VAKFINDAN ÜÇ SEÇENEK

TSK Mehmetçik Vakfı vekaleten kurban bağışlarını kabul etmeye başladı.Bir hisse kurban bedelini 990 TL, 215 Dolar ve 185 Euro olarak açıklayan TSK Mehmetçik Vakfı; 1995 yılından beri vekaleten kurban bağışlarını kabul edip kesim faaliyetlerini bağışçıların güvenine uygun şekilde gerçekleştiriyor. Kurbanlıkların kesiminin; modern tesislerde, hijyenik koşullarda, her kesimhanede görevlendirilen Vakıf personeli, veteriner, noter ve din görevlisinin denetimi ve gözetimi altında yapıldığını belirten yetkililer, kesilen kurbanların bir bölümü kesim bölgelerinde bulunan şehit yakınları ve malul gazi Mehmetçik ailelerine taze et olarak dağıtıldığını ifade ettiler.

CANSUYU’NDAN 4 FARKLI KURBAN BEDELİ

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin bu yılki Kurban Bayramı’nda, bölgelerdeki kurban fiyatlarını göz önüne alarak 4 farklı kurban bedeli belirlendi. Kurban bedelleri Afrika’da 500, Asya’da 550, Türkiye ve Filistin kamplarında 1100, Gazze’de ise 1700 TL olarak tespit edildi. Cansuyu Derneği, mağdur ve yardıma muhtaç bütün bölge ve ülkelerde Kurban kesimini hedeflerken her yıl 60’dan fazla ülkede Kurban kesimi yapıyor. Kurban kesilecek ülke ve bölgeler, Kurban döneminde tespit edilirken; savaş ve doğal felaketler gibi unsurlara dikkat ediliyor.

KURBAN YETİMLERLE GÜZEL

Rida Uluslararası Yetim Derneği ise bu sene, “Allah için kurban, ümmet ve mazlumlar için  bayram” sloganıyla üç kıtada binlerce yetimin sofrasını etle buluşturuyor. Yetimlerin ve yoksulların sofralarında hayırseverlerin bağışladığı kurbanları paylaşacak olan Rida, kurban bedellerini yurt dışı 600, yurt içi ise 900 TL olarak belirledi.

KURBANLA YAKLAŞ GÖNÜLLERİ FETHET

Her yıl dünyanın dört bir yanındaki mazlumlara hayırseverlerin Kurban yardımlarını ulaştıran Ribat Eğitim Vakfı, bu yıl da "Kurbanla Yaklaş Gönülleri Fethet" sloganı ile yardım çalışmalarını başlattı. Ribat Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Küçüktoka, bu Kurban Bayramında Türkiye, Sudan, Kırgızistan, Bosna-Hersek, Arnavutluk, Uganda, Moro, Kosova, Makedonya, Suriye, Afganistan ve Gazze’de kurban yardımlarının dağıtılacağını belirtti. Bölge dağılımları ve fiyatlar konusunda bilgilendirme yapılan Mehmet Küçüktoka, Afrika Kurban fiyatının 500 lira, Balkanlar ve Asya ülkeleri 600 lira Türkiye kurban bedelinin ise 1000 lira olarak belirlendiğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.