Veliler Çocuklarını Okula Göndermek İstemiyor
Öğrenciler evlerinde eğitimlerine devam ederken, 21 Eylül’de başlaması beklenen yüz yüze eğitimin velileri tedirgin ediyor.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde uzaktan eğitim çalışmaları ve yeni eğitim öğretim yılı hazırlıklarıyla ilgili düzenlediği basın toplantısında yüz yüze eğitim ile ilgi açıklama yaparak, “21 Eylül'de belirli sınıflarda yüz yüze eğitimi başlatacağız. Şu anda bununla ilgili bir değişiklik yok” ifadelerini kullanmıştı. Başlaması beklenen yüz yüze eğitim velileri tedirgin etti.
21 EYLÜL’DE YÜZ YÜZE EĞİTİM BAŞLAYACAK
Konya’daki kamu üniversitelerin aldığı ortak karar ile online eğitime devam etme kararın ardından gözler zorunlu öğretime çevrildi. Bakan Ziya Selçuk’un açıklamasının ardından yüz yüze eğitimin 21 Eylül tarihinde başlaması beklenirken veliler çocuklarını okula göndermek istemediklerini ifade etti. Pandemi başlangıcından bu yana Konya, Türkiye’de en çok vaka görülen iller arasında ilk 5’te yer alıyor. Türkiye'de son 24 saatte toplam vaka sayısının 279 bin 806, can kaybının 6 bin 673, ağır hasta sayısının 1102'ye yükseldiği açıklandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Son hafta günlük hasta sayısı en çok artan illerimiz Van, Karaman, Erzincan, Çankırı ve Kayseri" dedi.
KONYA BU DURUMDAYKEN ÇOCUĞUMUZU GÖNDERMEYİZ
Konya’da ilkokul öğrenci velisi Emine Akyüz, “Okullarda yüz yüze eğitimin başlaması bizleri düşündürüyor. Kendi evimizde ne kadar tedbirli olsak da, aynı kuralları çocuklar okulda uygulayamaz, yüz yüze eğitim başlasa bile çocuğumu göndermeyi düşünmüyorum” dedi. 3. Sınıf öğrenci velisi Şerife Güluslu, “Konya bu durumdayken çocuğumu göndermeyi düşünmüyorum. Benim çocuğum okula servisle gidiyor. Online eğitim de yeterli olmuyor ancak telafisi bir şekilde yapılır. Biz evde tüm tedbirleri alıyoruz, AVM’ye, parka, markete gitmiyoruz. Okul çok kalabalık ve yeterli tedbirlerin uzun süreli alınabileceğini düşünmüyorum. Çocuğumuzu okula göndermek istemiyoruz” diye konuştu. Tedirginlik duyduğunu belirten bir başka veli Senem Tokat ise, “Bu çok hassas bir konu. Çocuklar hafif atlatıyor veya taşıyıcı olabiliyor. Biz ne kadar dikkat etsek de küçük çocuklar dikkat edemez. Okulların açılması durumunda hastalığın yayılımı çok daha hızlı olabilir. Bu yüzden çocuğumu göndermek istemiyorum” şeklide konuştu. (Mina Doruatlı)

Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.