Vergi Borçlarının Yeniden Yapılandırılması

Vergi Borçlarının Yeniden Yapılandırılması
İzmir Vergi Dairesi Başkanı Engin: "800 bin İzmirli mükellefin yaklaşık 6 milyar liralık borcu yapılandırma kapsamında, bunun yarıdan fazlasını tahsil etmeyi hedefliyoruz"

 İzmir Vergi Dairesi Başkanı Rıfat Engin, İzmir'de 800 bin mükellefin yaklaşık 6 milyar liralık vergi borcunun yeniden yapılandırma kapsamında olduğunu belirterek bunun yarıdan fazlasını tahsil etmeyi hedeflediklerini söyledi.

Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) İzmir Şubesi üyeleriyle bir araya gelen Engin, İzmir Vergi Dairesi'nin çalışmaları, İzmir'deki vergi tahakkuk ve tahsilat oranları hakkında bilgi verdi.

Torba Yasa kapsamında vergi borçlarının yeniden yapılandırılması için İzmir'de 29 bin başvuru yapıldığını, şu ana kadar yapılandırma tutarının 200 milyon liraya ulaştığını dile getiren Engin, yapılandırmaya konu olan borcun tutarının yaklaşık 6 milyar lira, borçlu mükellef sayısının ise 800 bin kişi olduğunu söyledi.

Engin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yaklaşık 8 aydır haciz, e-haciz ve cezai işlemleri minimum seviyeye indirmiştik. Torba Yasa mükellefin borcu için son yapılandırma. Vergide fırsat zamanıdır. Bu son fırsattır. Artık tolerans yok. Bu aşamadan sonra haciz işlemleri, banka hesaplarına bloke koyma işlemleri başlayacak. Mükellefleri iyi niyetle bekleyeceğiz. Ama sürenin dolması sonrası bu yolları tatbik etmek zorunda kalacağız. Bu süreci olumlu devam ettiren mükelleflerle yolumuza devam edeceğiz. Art niyetli olanlara da gereken uygulamaları yapacağız. Türkiye genelinde tahakkuk eden borç 67 milyar lira. İzmir'de hesaplama yaptığımız tutar yaklaşık 6 milyar lira. Bunun yarıdan fazlasını tahsil etmeyi hedefliyoruz." 

Başvuru sayısının beklentilerinin üzerinde olduğunu dile getiren Engin, bayram sonrası 15 bin yeni başvurunun yapıldığını, toplam başvuran mükellef sayısının 29 bine ulaştığını dile getirdi.

Vergi dairelerinde yoğunluğun olmadığını da belirten Engin, artık başvuruların elektronik ortamda yapıldığını, ödemelerin de bankalardan gerçekleştirildiğini hatırlattı.

-"İzmirliler'in ekonomiye sarılmasını bekliyoruz"

İzmir'deki vergi gelirleri hakkında bilgi veren Engin, ağustos itibariyle 31 milyar lira tahakkuk, 25 milyar lira tahsilat olduğunu söyledi.

Tahakkukta İzmir'in payının yüzde 10.29, tahsilatta yüzde 11 olduğunu vurgulayan Engin, "İzmir, İstanbul ve Ankara'dan sonra üçüncü büyük il. Ama İzmir gerçek gücünü ortaya koyamıyor. Bu başarısızlık ve beceriksizlik değil İzmirli'nin kendi isteği ve felsefesinden kaynaklanıyor. İzmir zoru sevmiyor. Belli bir gelir seviyeye ulaşınca biraz refahına bakıyor. Daha üst çıtaya çıkmak isteyenlere de İzmir yetmiyor, İstanbul'a gidiyorlar. Böyle bir doğal denge olduğunu düşünmeye başladım" dedi.

 

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.