Vergi Haftası "Vergi Güçtür" Sloganıyla Kutlanacak

Vergi Haftası "Vergi Güçtür" Sloganıyla Kutlanacak
Bu yıl 24 Şubat-1 Mart döneminde kutlanacak Vergi Haftası süresince, Süper Lig ve TFF 1. Lig futbol müsabakalarında ev sahibi takımlar "Geleceğin Garantisi Vergilerinizdir, Vergi Haftası Kutlu Olsun" yazılı pankartla sahaya çıkacak- "Vergi Güçtür" sloganı

ANKARA (AA) - DENİZ ÇİÇEK - Bu yıl 31'inci kez kutlanacak Vergi Haftası kapsamında ülke genelinde gerçekleştirilecek etkinliklere "Vergi Güçtür" sloganı damga vuracak. 24 Şubat-1 Mart dönemindeki etkinlikler kapsamında Süper Lig ve TFF 1. Lig karşılaşmalarında ev sahibi takımlar "Geleceğin Garantisi Vergilerinizdir, Vergi Haftası Kutlu Olsun" yazılı pankartla sahaya çıkmaya hazırlanırken, kullanılacak görsellerde Türkiye'nin Otomobili'ne de yer verildi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, her yıl şubat ayının son haftasında kutlanan Vergi Haftası'nda, vergi bilincinin çocuklarda ve genç nesillerde geliştirilmesi, mükelleflerin vergiye gönüllü uyumunun artırılması ve kayıt dışı ekonomiyle mücadele bilincinin oluşturulması amaçlanıyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığınca bu yıl 24 Şubat-1 Mart döneminde kutlanacak 31'inci Vergi Haftası nedeniyle tüm yurtta çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek.

Bu kapsamda, 81 ildeki üniversitelerde düzenlenecek panel ve konferanslarda, vergisel yükümlülükler ve haklar, Gelir İdaresi Başkanlığındaki kariyer imkanları anlatılacak. İlk ve ortaöğretim okulları da ziyaret edilerek öğrenciler vergi konusunda bilgilendirilecek.

Türkiye genelindeki okullarda Milli Eğitim Bakanlığı ile ortaklaşa "Vergi Bilincini Geliştirme Eğitimleri" verilecek. İlk ve ortaöğretim okullarında "Vergi Okuryazarlığı Projesi"nin uygulamasına pilot olarak seçilen Ankara'dan başlanacak. Bu projeyle geleceğin bireyleri çocuklarda vergi algısı ve bilincinin geliştirilmesi öngörülüyor.

- Savunma sanayisi ve Türkiye'nin Otomobili mesajı

Vergi Haftası için "Vergi Güçtür" sloganıyla hazırlanan genel afiş, 81 ildeki vergi dairesi başkanlıkları ve defterdarlıklara, öğrencilere yönelik hazırlanan "Gözümüz Yükseklerde, Geleceğimiz Vergilerimizde" sloganlı afiş de ilk ve ortaöğretim okullarına asılacak. "Vergi Güçtür" sloganıyla hazırlanan afişte, özellikle savunma sanayisi alanında yürütülen projeler ile ulaştırma projelerine ilişkin görseller dikkati çekiyor. Afişte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla prototipi tanıtılan Türkiye'nin Otomobili'ne de yer verildi. Okullara asılacak afişte ise astronot görseli kullanıldı.

Etkinlikler çerçevesinde mart ayı boyunca ülke genelindeki alışveriş merkezleri, büyük marketler ve iş hanlarında stantlar açılarak, gayrimenkul sermaye iradı, ücret, menkul sermaye iradı, diğer kazanç ve iradı elde eden mükelleflerin yıllık gelir vergisi beyannamelerinin "Hazır Beyan Sistemi"nden alınmasına ilişkin tanıtım yapılacak.

- Mükellefler ziyaret edilecek

Başkanlık görevlileri, 81 ilde en fazla istihdam sağlayan ve en fazla ihracat yapan mükellefleri iş yerlerinde ziyaret edecek. Ayrıca, Türkiye genelinde, beyan, ödeme ve diğer vergisel yükümlülüklerini zamanında yerine getiren gönüllü uyum seviyesi yüksek mükellefler iş yerlerinde ziyaret edilerek, sunulan hizmetlere yönelik görüş ve önerileri alınacak. En fazla vergi beyan eden mükelleflere de teşekkür belgesi verilecek.

Hafta boyunca yapılacak etkinlikler kapsamında esnaf ziyaret edilecek. Özellikle, kültürel ve sanatsal değeri olan bakır işlemeciliği, terzilik, cam işçiliği, el dokumacılığı gibi kaybolmaya yüz tutan mesleklerde faaliyet gösteren küçük esnaf yalnız bırakılmayacak.

Sivil toplum kuruluşları, meslek mensupları ve mükelleflere yönelik olarak, yeni işe başlayan mükelleflerin vergisel yükümlülükleri, genç girişimciler ve vergi uygulamalarında dijital dönüşüm konularında seminer, konferans, panel ve toplantılar düzenlenerek bilgilendirme yapılacak.

Gelir İdaresi yetkilileri, engelli dernekleri ile engelli mükellefleri ziyaret ederek, kendilerine sağlanan imkanlar ve vergisel avantajlar hakkında bilgilendirme toplantıları gerçekleştirecek. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin kadın girişimci kurullarına ve genç girişimcilere yönelik olarak vergisel yükümlülükler, haklar ve vergisel avantajlar konusunda düzenlediği bilgilendirme konferanslarına katılım sağlanacak.

- Futbol maçlarına özel hazırlık

Vergi Haftası süresince yapılacak Süper Lig ve TFF 1. Lig futbol müsabakalarında ev sahibi takımlar "Geleceğin Garantisi Vergilerinizdir, Vergi Haftası Kutlu Olsun" yazılı brandayla sahaya çıkacak.

Vergi Haftası "slider" ve "afişleri" kamu kurumları, meslek odaları, üniversiteler ve diğer kurumların "outdoor TV" ekranlarında yayımlanacak.

Gelir İdaresi Başkanlığı ile Yeşilay Cemiyetinin iş birliğiyle personele yönelik bağımlılıklarla mücadele seminerleri verilecek.

PTT iş birliğiyle de "Vergi Güçtür" sloganlı "flam" uygulaması yapılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.