Veteriner Gastroentoroloji Çalıştayı

Veteriner Gastroentoroloji Çalıştayı
AKÜ Veteriner Fakültesi Dekanı Çiçek: - "Çalıştay ile ülkemiz hayvanlarında sıkça görülen gastroentorolojik hastalıklara yaklaşımın gözden geçirilmesi adına bilimsel bir platform oluşturulmasının yanı sıra meslek ve birliğimizin güçlenmesine katkıda bulun

AFYONKARAHİSAR (AA) - Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Çiçek, Veteriner Gastroentoroloji Çalıştayı ile Türkiye'deki hayvanlarda sıkça görülen gastroentorolojik hastalıklara yaklaşımın gözden geçirilmesi adına bilimsel bir platform oluşturulmasının yanı sıra meslek ve birliğin güçlenmesine katkıda bulunulacağını söyledi.

Çiçek, bir otelde düzenlenen çalıştayda, insanoğlunun karşılaştığı her türden soruna günümüzde bilim ve teknolojinin çözüm üretmeye çalıştığını ifade etti.

Hayvan sağlığındaki bilimsel ve teknik gelişmelerin sektörde üretim ile verim artışı sağladığını belirten Çiçek, bu gelişmelerin güvenilir hayvansal gıdanın da önünü açtığını dile getirdi.

Çalıştayın mesleki dayanışma ile deneyimleri paylaşmayı sağlayacağını anlatan Çiçek, şöyle dedi:

"Veteriner hekimliğin en önemli uzmanlık alanları arasında yer alan gastroentorolojiye yönelik Türkiye'de ilk defa yapılan bu çalıştayın özellikle sektöre hizmet sunan meslektaşlarımız için oldukça yararlı olacağını düşünüyorum. Ayrıca bu faaliyetlerin, mesleğimizdeki uzmanlaşma eğitimin önemini ortaya koyması açısından oldukça değerli olduğu kanısındayım. Çalıştay ile ülkemiz hayvanlarında sıkça görülen gastroentorolojik hastalıklara yaklaşımın gözden geçirilmesi adına bilimsel bir platform oluşturulmasının yanı sıra meslek ve birliğimizin güçlenmesine katkıda bulunulacaktır."

Veteriner Gastroenteroloji Derneği ve Çalıştay Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Turan Civelek de iki gün sürecek çalıştayda 160 katılımcının yer alacağını ifade etti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.