Veysel Eroğlu: İnşallah bütün sulak alanları kurtaracağız

Veysel Eroğlu: İnşallah bütün sulak alanları kurtaracağız
TBMM Küresel İklim Değişikliği Araştırma Komisyonu, Ereğli Sazlıkları ve Meke Gölü’nde incelemelerde bulundu. Komisyon Başkanı Veysel Eroğlu, “İnşallah bütün sulak alanları kurtaracağız” dedi

 

TBMM Küresel İklim Değişikliği Araştırma Komisyonu, Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu başkanlığında, Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy, İzmir Milletvekili Murat Bakan ve Konya Milletvekili Halil Etyemez küresel iklim değişikliğinin en aza indirilmesi, kuraklıkla mücadele ve su kaynaklarının verimli kullanılması amacı ile “Ereğli Sazlıkları" (Akgöl Doğal Sit Alanı) ve “Meke Gölü Doğal Sit Alanı”nda incelemelerde bulundu.

b96.jpg

ÖZKAN: İNCELEME ÖNEMLİ BİR REHBER OLACAK

İnsanlığın, Türkiye’nin ve Konya’nın sorunu olan ekolojik dengenin bozulması ve kuraklığın etkilerine değinen Konya Valisi Vahdettin Özkan, ‘‘Tüm insanlığın öncelikli vazifesi; gelecek kuşaklara temiz bir hava, temiz bir toprak ve temiz su bırakmaktır. Kuraklığın etkisiyle oluşan sorunları bertaraf etmek öncelikli taleptir. Milletimizin teveccühüyle olmuş üst iradenin komisyon olarak İlimizde bu sorunlara ilişkin belirlediği strateji çok kıymetlidir. Yüce Meclisimizin şehrimizdeki bu incelemesi önemli bir rehber olacaktır.” dedi.

manset-2.jpg

EROĞLU: BÜTÜN SULAK ALANLARI KURTARACAĞIZ

Komisyon Başkanı Veysel Eroğlu ise teknik gezi ile kamu kurum ve kuruluşlarından, bilim adamlarından topladıkları bütün bilgileri eylül ve ekimde TBMM'ye sunacaklarını kaydetti. Gezideki teknik incelemenin faydalı olduğuna dikkati çeken Eroğlu şöyle konuştu: "Türkiye'de herkes küresel iklim değişikliğine uyum sağlarsa, gerekli tedbirleri merkezi hükûmet, mahalli idareler, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar el birliği yaparsa biz bu sıkıntıları asgari seviyede atlatırız. Bütün tedbirler bu istikamette. Hep birlikte inşallah, bütün sulak alanları kurtaracağız. Ben buna inanıyorum. Herkese düşen görev var. Mutlaka suyu tasarruflu kullanmalıyız. Çiftçilerin sulama suyunu tasarruflu kullanması, modern sulama sistemine geçilmesi, sulak alanların korunması ve ormanların çoğaltılması çok önemli. Bunlara dikkat edersek inşallah, küresel iklim değişikliğindeki bütün sıkıntıları en asgari seviyede atlatırız. Gelecek nesillere çok güzel bir Türkiye bırakmak hedefimiz. İnşallah bunu da bırakacağız." 

manset-3.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.