Viyana Gölge Oyunları İstanbul'da

Viyana Gölge Oyunları İstanbul'da
Ressam Gustav Klimt’in eserleri Beşiktaş Meydanı'nda canlandırıldı

Viyana gölge şovları kapsamında ressam Gustav Klimt’in eserleri Beşiktaş Meydanı'nda canlandırıldı.

Beşiktaş Meydanı'nda düzenlenen gölge şovunda Klimt’in "Öpücük" isimli eseri dışında, Viyana’nın dev dönme dolabı, İspanyol saray binicilik okulu, Schönbrunn şatosu ve Viyana’nın daha pek çok simgesi canlandırıldı.

8 dansçıdan oluşan sanat grubu "Flowmotion Dance Company", Viyana’ya özgü görüntüleri arka planda yer alan görüntülerle birleştirerek izleyicilerle buluşturdu. İstanbul, Zürih, Moskova ve Avusturya’nın Bregenz ve Salzburg şehirlerinden sonra, gölge oyunlarının üçüncü uluslararası gösterisi oldu. 

Viyana’nın turizm tanıtım kurumu WienTourismus’un Medya Müdürü Florian Wiesinger, gölge şovunun amacının klasik ve modern Viyana görüntüleriyle Viyana’da yaşama hissine ve Viyana’ya yapılacak geziler için heves yaratmak olduğunu söyledi.

Etkinlikte, "Shadowgram" adlı özel kamerayla izleyicilerin verdiği pozlar, gölge resimler halinde yakalanarak, Viyana siluetinin içine yerleştirildi ve isteyenlere konuşma balonları eklenerek yazılar yazıldı. 

Gösteri sonunda gölge şovuna katılanlar arasında yapılacak çekilişte, bir kişi Viyana ziyareti kazanacak. 

Gösteri yarın da saat 16.00'da Beşiktaş Meydanı'nda tekrarlanacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.