Voleybol Erkekler 2. Lig’de Konya 3 takımla mücadele edecek

Voleybol Erkekler 2. Lig’de Konya 3 takımla mücadele edecek
Voleybol Erkekler 2. Ligi’nde Konya’yı; Konya Büyükşehir Belediyespor, Gezlevispor ve Pema Koleji temsil edecek

 

TVF Voleybol Erkeler 2. Ligi’nde 2021-2022 sezonunun fikstür çekimi, Türkiye Voleybol Federasyonu’nun Ankara Merkez Ofisi’nde yapıldı. Erkekler 2. Lig’de 68 takım 8 grupta mücadele edecek. 4 takım 1. Lig’e yükselecek.

KONYA BŞB, PEMA VE GEZLEVİ

Voleybol  Erkekler 2. Ligi’nde Konya’yı; Konya Büyükşehir Belediyespor, Gezlevispor ve Pema Koleji temsil edecek. Temsilcilerimiz; Aksaray MTAL, Kayseri Hürriyet MTAL, Kayseri Şahinspor ve Mersin Kılıç Silifke İdman Yurdu olmak üzere 7 takımın yer aldığı 4. Grup’ta mücadele edecek. Ligin ilk haftasında Gezlevispor-Hürriyet MTAL, Kılıç Silifke İY- Şahinspor ve Pema Koleji-Konya BŞB maçları oynanacak. Ligde 1. devre maçları 31 Ekim 2021-12 Aralık 2022,  2. devre maçları ise 09 Ocak 2022-20 Şubat 2022 tarihleri arasında oynanacak. Çeyrek final maçları şubat, yarı final ve final grubu maçları ise Mart ayında oynanacak.

STATÜ

68 takım, 8 grupta iki devreli deplasmanlı lig usulüne göre karşılaşacaklar. Müsabakalar sonunda 8 grubun 1. ve 2.’leri toplam 16 takım yarı finale yükselecek. 9 ve 10 takımlı gruplarda son iki sıraya alan takımlar (9’lu gruplarda 8. ve 9.takım-10’lu grupta 9.ve 10.takım), diğer gruplarda ise son sırayı alan takımlar mahalli lige düşecek. Yarı final maçlarında 16 takım 4’erli 4 gruba ayrılacak ve federasyonca belirlenecek illerde 3 günlük tek devreli lig usulüne göre karşı karşıya gelecekler. Gruplarda 1. ve 2. olan 8 takım finale kalacak. Final grubu toplam 8 takım 4’erli 2 gruba ayrılacak ve federasyonca belirlenecek illerde 3 günlük tek devreli lig usulüne göre karşı karşıya gelecekler. Müsabakalar sonunda her iki grubun 1. ve 2.’leri toplam 4 takım 1. Lig’e terfi edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.