Volkan Bozkır'dan Mescid-i Aksa tepkisi

Volkan Bozkır'dan Mescid-i Aksa tepkisi
AB Bakanı Volkan Bozkır İsrail'e çok sert Mescid-i Aksa tepkisi koydu.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, AK Parti Burdur Merkez İlçe Başkanlığı 5.Olağan Kongresi’ne katılmak üzere Burdur’a geldi.

AĞIR SİKLET BOKSÖRÜ TÜRKİYE

Türkiye’nin ilerlemesi ve gelişmesini istemeyen kesimlerin Türkiye’ye darbeler vurduğunu söyleyen Bakan Bozkır, sözlerini şöyle sürdürdü: “Aralık ayında bir darbe teşebbüsü daha, Ekim ayı başında bir darbe teşebbüsü daha oldu ama bilmedikleri bir şey var. Türkiye ağır sıklet boksorüdür. Öyle ağır siklet boksorü, fiskelerle falan bir şey olmaz ama ağır siklet boksörü durur durur, ondan sonra yumruğu bir oturttu mu hakem yerden kaldıramaz. Bizim tabi antrenörümüz Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız da iyi bir sporcudur, karate, judoyu iyi bilir. Onun için Türkiye'ye fiske vururken dikkatli olmak lazım. Neme lazım, yani sonradan 10'a kadar sayar, hastanede uyandığında kaça kadar saydı diye hakeme soran olur.”

Gezi olaylarında bir liste verildiğini ve listede Gezi olaylarıyla alakalı bir şey olmadığını söyleyen Bozkır, şunları söyledi: “Biz de zannediyoruz ki diyecekler, Gezi Parkı'nda şunu yapma, çiçekleri taşı falan. Dediler ki 'Bir, havaalanını yapma, iki köprüyü yapma' Elinin körü derler yani, ben bunu yapacağım arkadaş.”

“SARAYLARA FALAN AK PARTİ'DE KİMSENİN İHTİYACI YOK”

AK Saray hakkındaki polemiklere de cevap veren Bakan Bozkır, Türkiye’nin büyük bir Cumhurbaşkanlığı konutuna ihtiyacı olduğuna işaret etti. Cumhurbaşkanının iki yıldır Keçiören’de kirada oturduğunu söyleyen Bakan Bozkır, “Şimdi diyorlar ki 'Efendim o bina iyi işte. Kaloriferi de yanmasa biz idare ederiz'. Koskoca Türkiye. CHP Genel Merkezi'nde yapacaksın, CHP Genel Merkezi binası büyük olmayacak, Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza Türkiye'nin layık olduğu binayı yapıyorsun, 'Efendim Türkiye'nin böyle büyük binalara ihtiyacı mı var? Evet, Türkiye'nin böyle büyük binalara ihtiyacı var. Cumhurbaşkanımız iki senedir Keçiören'de kiralık evde oturuyor. İhtiyacı olsa orada da oturur. Saraylara falan Ak Parti'de kimsenin ihtiyacı yok. Bu devletin itibarıdır. Uçağının arkasında Türk bayrağı, kocaman Türkiye Cumhuriyeti yazıyor. Hepimiz iftihar ediyoruz. Türkiye daha da iyilerine layıktır” diye konuştu.

POSTALINIZI ELİNİZE VERİRİZ

Mescid-i Aksa’nın önemini anlatarak, buraya herkesin saygı duyması gerektiğini dile getiren Bakan Bozkır, İsrail askerlerine şöyle mesaj yolladı:

"Buraya 'Mescid-i Aksa' postalla giren bu askerlere mesaj yolluyorum. Eğer oradan hemen çıkmazsanız postalınızı elinize veririz, koşa koşa arkanızdan bakarız. Ne Filistin'de ne dünyanın başka bir yerinde bizim kurduğumuz huzur düzenlerini bozmaya da yeltenenlere de Türkiye izin verir. Bugüne kadar vermedi, bundan sonra da vermeyecektir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.