Whatsapp geldi Sms tarih oluyor...

Whatsapp geldi Sms tarih oluyor...
Giderek yaygınlaşan "Whatsapp","Facebook " gibi internet tabanlı mesajlaşma uygulamaları, kısa mesaj sayılarını düşürdü.
 
Gönderilen kısa mesaj (SMS) sayısı bu Senenin ilk yarısında, önceki Senenin aynı dönemine göre % 27 azalarak 66 milyar 431 milyona geriledi.
 
Giderek yaygınlaşan "Whatsapp", " Sosyal Medya Sitesi Facebook " gibi internet tabanlı mesajlaşma uygulamaları, kısa mesaj (SMS) sayılarını düşürdü. SMS'ler yerini internet tabanlı mesajlaşma uygulamalarına kaptırmaya başladı. Akıllı telefonlarla beraber SMS'ler, gündelik hayatta yerini Sosyal Medya Sitesi Facebook 'ta paylaşılan bir iletiye, elektronik postaya, "tweet" ya da "Whatsapp" mesajına bıraktı.
 
Anadolu Ajansı AA muhabirinin sektör verilerinden derlediği verilere göre, bir dönemin favori iletişim yöntemi olan SMS sayıları, bu Senenin başından bu yana ciddi oranda düştü .
 
Geçen Senenin ilk yarısında 90 milyar 876 milyon olan SMS miktarı, bu Senenin aynı döneminde % 27 azalarak 66 milyar 431 milyona geriledi. Bahsi geçen zamanda görüntülü mesaj (MMS) sayısı ise 114, dokuz milyondan 64,4 milyona fena düştü .
 
Gönderilen SMS sayısı, bu Senenin ilk yarısında, önceki Senenin aynı dönemine göre % 27 azalarak 66 milyar 431 milyona geriledi.
 
2008 senesinde 77 milyar 837 milyon olan SMS sayısı, 2013 yılına kadar yaklaşık olarak % 128'lik artışla 177,6 milyar tane seviyesine yükseldi. SMS sayılarının, bu Senenin başından bu yana ise düşmeye başladığı görüldü.
 
İşletmeci seviyesinde incelendiğinde ise gönderilmektde olan SMS sayıları 2014 yılının 6 ayında, önceki Senenin aynı dönemine göre Avea'nın % 7, Turkcell'in % 36,8, Vodafone'un ise % 28 düştü .

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.