WhatsApp'ta yeni dönem başlıyor

WhatsApp'ta yeni dönem başlıyor
 Editör
WhatsApp'ta kilitli sohbetler olarak isimlendirilen özel sohbetler, şifre ile korunacak ve istenildiği takdirde sohbet listesinde saklanacak

WhatsApp, kilitli sohbetlere ek bir güvenlik katmanı sunan "Gizli Kod" özelliğini duyurdu. Bu özellik, hassas konuşmalarınızı korumak ve telefonunuza erişen kişilerin bu sohbetleri görmesini engellemek için ideal.

Kilitli sohbetler olarak isimlendirilen özel sohbetler artık böyle şifre ile korunacak ve istenildiği takdirde sohbet listesinde gizlenebilecek.

Şirket, geçtiğimiz zamanlarda, insanların hassas konuşmalarını korumasına yardımcı olmak için Sohbet Kilidi'ni kademeli olarak kullanıma açtı. Şimdi ise bu sohbetleri korumanın ve birisi telefonunuza erişebildiğinde veya telefonunuzu bir başkasıyla paylaştığınızda bu sohbetlerin bulunmasını zorlaştırmanın ek bir yolu olan gizli kod özelliği yayına alındı.

Gizli kod ile artık kilitli sohbetlere ekstra bir gizlilik katmanı eklemek için telefonun kilidini açarken kullandığınızdan farklı olan benzersiz bir şifre koymak mümkün hale getirildi. Üstelik kilitli sohbetler, sadece gizli kod arama çubuğuna yazıldığında keşfedilebiliyor ve böylece "Kilitli Sohbetler" klasörü sohbet listesinden gizlenebiliyor. Fakat kullanıcı istediği takdirde bu yazışmaların sohbet listesinde görünmeye devam etmesine izin verebiliyor.

Gizli kod nasıl kullanılır?

  1. Kilitli bir sohbete girin.
  2. Sağ üst köşedeki üç noktaya dokunun.
  3. "Gizli Kod" seçeneğini seçin.
  4. 6 haneli bir kod oluşturun ve tekrar girerek onaylayın.

Gizli kodun avantajları:

  • Ekstra Güvenlik: Telefonunuzun kilidini açarken kullandığınızdan farklı bir kod, kilitli sohbetlerinize ekstra bir koruma katmanı sağlar.
  • Gizlilik: Kilitli sohbetleriniz, sadece gizli kodu arama çubuğuna yazdığınızda görünür hale gelir.
  • Görünmezlik: Dilerseniz kilitli sohbet klasörünü sohbet listenizden tamamen gizleyebilirsiniz.

Gizli kodun dezavantajları:

  • Unutma Riski: Gizli kodunuzu unutursanız kilitli sohbetlerinize erişemezsiniz.
  • Güvenlik Sorunları: Kodu başkasıyla paylaşırsanız veya ele geçirilirse, sohbetlerinizin güvenliği tehlikeye girebilir.

Gizli kod, WhatsApp'ın sunduğu en son gizlilik özelliğidir. Bu özelliği kullanmayı düşünüyorsanız, hem avantajlarını hem de dezavantajlarını göz önünde bulundurmanız önemli.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.