"Wild card talebimiz, IOC'ye gönderildi"

"Wild card talebimiz, IOC'ye gönderildi"
Tenis Federasyonu Başkanı Durmuş:"2016 Rio Olimpiyatları'na kota alamadığımız takdirde davet opsiyonunun bizim için kullanılması yönündeki talebimiz, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından, Uluslararası Olimpiyat Komitesi'ne iletildi"

ANKARA (AA) - Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) Başkanı Cengiz Durmuş, 2016 Rio Olimpiyatları için "wild card" (özel davet) talebi konusundaki gerekli başvurunun yapıldığını söyledi.

Durmuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle Çağla Büyükakçay ve Marsel İlhan'ın olimpiyat kotası alma şanslarının yüksek olduğunu ancak bu gerçekleşmediği takdirde, Rio'ya "wild card" ile gitmek istediklerini belirterek, "2016 Rio Olimpiyatları'na kota alamadığımız takdirde davet opsiyonunun bizim için kullanılması yönündeki talebimiz, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından, Uluslararası Olimpiyat Komitesi'ne (IOC) iletildi." diye konuştu.

"Wild card" başvurularının TMOK üzerinden yapıldığını dile getiren Durmuş, "TMOK, talebimizi yazılı olarak IOC'ye iletti. Biz de Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF) nezdinde lobi çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Türk tenisinin, kaydettiği ilerleme ve özverili çalışmaları nedeniyle olimpiyatlarda yer almayı hak ettiğini düşünüyoruz. Bunu gerçekleştirip Rio'da bir ilke imza atmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.