Windows 10'da İnternet Explorer Olmayacak

Windows 10'da İnternet Explorer Olmayacak
Microsoft, Windows 10'la birlikte kimine göre emektar, kimine göre de baş belası İnternet Explorer'a veda etmeye hazırlanıyor.

2014 yılının en sürpriz haberlerinden birisi de hiç kuşkusuz Microsoft tarafından yapılan Windows 10 açıklaması oldu. Hemen herkes tarafından Windows 9 olarak beklenen yeni işletim sistemi, Windows 10 olarak tanıtılmış, bu hamle bir çok kişi tarafından Microsoft'un Windows 8 ile yaşadığı hayal kırıklığının ardından yeni bir sayfa açmak istemesi olarak yorumlanmıştı.

Yeni Windows ile ortaya çıkan başlat menüsünün dönüşü gibi pek çok yeniliğin arasından belki de en çok göze çarpan yenilik ise yıllardır alışık olduğumuz Internet Explorer tarafında yaşanacak gibi görünüyor. Zira artık "capslere" bile konu olan hantallığıyla ünlü web tarayıcısı Internet Explorer'ın yerine tamamen yeni "Spartan" kod adlı bir tarayıcı geliştiriliyor.

Sızan bilgilere göre Spartan adlı yeni tarayıcı Chakra Java Script ve Trident motoru kullanıyor. Google Chrome ve Mozilla Firefox örnek alınarak geliştirildiği belirtilen yeni tarayıcı, emektar Internet Explorer'a göre çok daha hafif, hızlı ve stabil çalışabilecek ve Windows 10'un tüm PC, tablet ve mobil telefon sürümlerinde bulunacak. Halihazırda Windows işletim sistemlerine entegre olarak gelen Internet Explorer'ın, tarayıcı piyasasının çok büyük bir yüzdesini elinde bulundurduğu düşünülürse, Chrome ve Firefox kadar hızlı ve stabil bir tarayıcı, Microsoft'un elini oldukça kuvvetlendirebilir ve tarayıcı piyasasının hakimiyeti konusunda çok daha başarılı hale gelebilir.

Yeni tarayıcının önümüzdeki ay yapılması beklenen Windows 10 tanıtımında gün yüzüne çıkması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.