Xiaomi, Apple'ı kıskandıracak

Xiaomi, Apple'ı kıskandıracak
En büyük üçüncü akıllı telefon üreticisi konumunda yer alan Xiaomi, teknolojinin birçok alanında varlığını gösteriyor

Dünyanın en büyük üçüncü akıllı telefon üreticisi konumunda yer alan Xiaomi, teknolojinin birçok alanında varlığını göstermek istiyor. Geçtiğimiz günlerde ise Xiaomi'nin Tesla ile bir işbirliği sonucunda Mistla isimli bir elektrikli araba geliştirdiği bilgisi gündeme gelmişti. Bu sefer ise piyasa değerini tam 45 milyar dolara çıkarmayı başaran Çin merkezli teknoloji devi Xiaomi'nin müsait fiyat etiketli dizüstü üzerinde çalıştığı iddia edildi.

Daha önceden buna benzer söylentiler yaşanmıştı ancak laf konusu dizüstü cihazın teknik özellikleri belirtilmemişti. Bugün gelen söylentiler ise laf konusu cihazın donanımsal özelliklerini de gün yüzüne çıkardı. Elde edilen bilgilere göre Xiaomi'nin yeni dizüstü modeli 15 inç büyüklüğünde ve 1920 x 1080 piksel çözünürlüğünde ekrana sahip. Gücünü Intel Haswell i7-4500u işlemcisinden alacak olan cihazda, 2 adet 8GB'lık RAM yer alıyor.

Çok yakında resmiyete kavuşacak olan dizüstünün yaklaşık 480 dolar civarında fiyat etiketine sahip olacağı tahmin ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.