Yabancı öğrencilere Türk müziği konseri

Yabancı öğrencilere Türk müziği konseri
Öğrencilerle sohbet eden Başkan Toru,  ülkemizin özellikle yurt dışında tanıtıma ihtiyacı olduğunu belirterek,  “Sizler bizim kültür elçilerimizsiniz, sizleri ağırlamaktan mutluluk duyduk’’ ifadelerini kullandı.

 

Meram Belediyesi Şehrin Tasarım Atölyesi, Yunus Emre Enstitüleri ve Türkoloji Bölümü iş birliğinde 5 farklı ülkeden ilimize gelen öğrenciler Kültür Müziği konserinde buluştular. Öğrencilerle sohbet eden Başkan Toru,  ülkemizin özellikle yurt dışında tanıtıma ihtiyacı olduğunu belirterek,  “Sizler bizim kültür elçilerimizsiniz, sizleri ağırlamaktan mutluluk duyduk’’ ifadelerini kullandı.
Yunus Emre Enstitüsü ve Selçuk Üniversitesi TÖMER Konya Yaz Okulu iş birliği kapsamında 5 farklı ülkeden 20 öğrenci Konya’yı ziyaret etti. Meram Belediyesi ev sahipliğinde geçen hafta Meram bağları, 80 Binde Devr-i Alem Parkı gibi ilçemize değer katan tarihi ve turistik bölgeler hakkında bilgi verildi. Misafir öğrenciler proje kapsamında Meram Belediye Başkanı Fatma Toru’nun da katıldığı Kültür Müziği konserinde bir araya geldiler. Türk Sanat Müziği ve Tasavvuf Müziği dinletileri eşliğinde yabancı öğrencilere müzik kültürümüz hakkında bilgi verildi.
“SİZLER BİZİM KÜLTÜR ELÇİLERİMİZSİNİZ”
Meram Belediye Başkanı Fatma Toru,  belediye olarak ülkemizin ve Konya’nın tanıtımı için birçok projeye imza attıklarını ve çalışmaların hızlanarak devam ettiğini söyledi. Öğrencilerle sohbet eden Başkan Toru,  ülkemizin özellikle yurt dışında tanıtıma ihtiyacı olduğunu belirterek  “Sizler bizim kültür elçilerimizsiniz, sizleri ağırlamaktan mutluluk duyduk’’ ifadelerini özellikle vurguladı.
Türkoloji öğrencileri ise kendilerine gösterilen ilgiden dolayı teşekkür ederken ülkelerine döndükleri zaman tanıdıkları herkese, Türkiye’yi özellikle Konya’yı görmeleri gerektiğini, gönüllü elçilik yapacaklarını ifade ettiler.

tomer-(3).jpg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.