Yabancılar satın almak için sıraya girince köyün girişine bunu astılar

Yabancılar satın almak için sıraya girince köyün girişine bunu astılar
 Muhabir
Karaman’a bağlı Başkışla Köyü’nde son dönemde yabancıların arsalara yoğun talep göstermesi ve değerinin çok üzerinde fiyatlara arsa satın almak istemeleri üzerine köyün girişine “Başkışla köyünde satılık toprak yoktur” yazısı bulunan bir tabela asıldı

Karaman’da bulunan Başkışla Köyü’nde son dönemde yabancıların bölgedeki arazileri yoğun ilgi göstermesi, arazinin değerinin çok üzerinde bedeller ödeyerek toprak satın alınmak istemesi köy halkını rahatsız etti.

Köydeki arazilerin yabancılara satılmasını engellemek ve köye gelen yabancıların arazi satın almalarını önlemek amacıyla ilginç bir yola başvuruldu. Köyün girişine yabancılara toprak satışının yapılmayacağını ifade eden bir tabela asıldı.

karaman-baskisla-koyu4.jpg

KUŞ UÇMAZ KERVAN GEÇMEZ ARAZİLERE

BÜYÜK PARALAR TEKLİF EDİLİYOR

Karaman Başkışla Köyü’nün eski muhtarı ve köy sakinlerinden Eyüp Güleç, son dönemde yabancıların köydeki arsa ve tarla hüviyeti taşıyan arazilere ilgisinin arttığını, bölgeye gelen yabancıların değerinin 5-10 katı üzerinde paralar teklif ettiğini söyledi. Değerinin üzerinde bedeller teklif edilmesinin kafalarını karıştırdığını ifade eden Eyüp Güleç, “Bunun altında bir şeyler olabileceğini düşünerek tedirgin olmaya başladık. Köyümüzde düz tarlalar da var dağ başında, kuş uçmaz, kervan geçmez dağlık araziler de var. Bu bölgeden toprak satın almak isteyenler nerede olduğunu dahi önemsemiyor. Bu durum da bizim kafamızı karıştırıyor. Tarım yapılamayan, ot bile bitmeyen, afedersiniz hayvan dahi bağlasanız durmayacak olan arazileri kim, niye satın almak istesin? Üstelik değerinin çok çok üstünde bedeller ödeyerek satın alınmak isteniyor. Bazıları da bize satın ama biz hiç karışmayalım, kullanım hakkı sizde kalsın. İstediğiniz gibi ekip biçin diyor. Kim niye almak istiyor açıkçası biz de çok merak ediyoruz” ifadelerini kullandı.

karaman-baskisla-koyu3.jpg

BU KÖY, YABANCILARA TOPRAK SATMIYOR!

Bilinçli köylülerin toprağını satmadığını ancak zor durumda olanların toprağını satmaya sıcak baktığını söyleyen Eyüp Güleç, “Harç aldırır, borç sattırır demişler. Adam oğlunu, kızını evlendirecek, düğün yapacak. Paraya ihtiyacı var. Ne yapsın, satmak zorunda kalıyor. Borcu olan adamlar borcundan kurtulmak için arazisinin bir kısmını satmaya sıcak bakıyor. Verilen paraların da arazinin bizim gözümüzdeki değerinin çok daha üstünde olması haliyle cezbediyor. Bu duruma biz çözüm bulalım, köyümüzün tarlaları, arsaları yabancılara satılmasın diye bir yöntem aranırken, köyün girişine kısa bir süre önce tabela takıldı. Bu tabelada köyümüzde yabancıya arsa satışının yapılmadığı ifade ediliyor. Ancak yine de gelen giden, arayıp soran çok fazla” diye konuştu.

bu-koyde-yabancilara-toprak-satilmiyor-001.jpg

İSRAİLLİLER Mİ ALMAK İSTİYOR?

Bir sosyal medya hesabından tabelanın fotoğrafı ile birlikte yapılan paylaşımda ise, “Bizim köye gelerek arsa satın almak istediklerini söylüyorlar. Arazinin sulak veya taşlık olmasına bakmıyorlar. En verimsiz topraklara dahi değerinden fazla teklif ediyorlar. Hatta; "Tarlayı satın alalım siz yine kullanın, ekip biçersiniz" gibi tekliflerde bile bulundular. Köyden arsalarını satanlar olmuş fakat biz bu duruma dur demek istedik. Ne yapalım diye düşünürken köy girişene bir tabela yaptırmaya karar verdik. Tabelaya da 'Köyümüzde satılık toprak yoktur yazdırdık” ifadelerine yer verildi.

Öte yandan köydeki toprakları fahiş fiyatlara satın almak isteyenlerin İsrailli olduklarına dair söylentiler köylüler arasında konuşuluyor.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.