Yağış nedeniyle deve güreşleri ertelendi

Yağış nedeniyle deve güreşleri ertelendi
Aydın'da kış mevsiminin önemli festivalleri arasında yer alan deve güreşlerinde sezon hareketliliği devam ederken, yılın ilk deve güreşi olan İncirliova'da hava muhalefeti nedeniyle tarih değişikliği yapıldı.

Aydın'da kış mevsiminin önemli festivalleri içerisinde bulunan deve güreşlerinde sezon hareketliliği sürerken, yılın ilk deve güreşi olan İncirliova'da hava muhalefeti sebebiyle tarih değişikliği yapıldı.

Özellikle Ege tarafında önemli kültürlerinden olan deve güreşlerinde, senenin ilk güreşi İncirliova Belediyesi öncülüğünde yapılacak. Bu sene 37.'si yapılacak olan Geleneksel İncirliova Deve Güreşi Festivali'nde geri sayım başlarken, hava muhalefeti sebebiyle tarih değişikliği gerçekleştirildi. Sosyal medya hesabı üzerinden duyuru yapan İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, deve güreşi takvimine göre 7 Ocak Pazar günü yapılması planlanan güreşlerin 6 Ocak Cumartesi günü yapılacağını duyurdu.

Başkan Kaya, yaptığı paylaşımda "Havanın daha önce açıkladığımız tarihte uygun olmaması sebebiyle güreşlerimizi bir gün öne erteledik. İncirliovamızın deve güreşleri her zaman çok güzel olur. Bu senede güreşseverler, ilçemizde en iyi develerin güreştiği muhteşem bir festival görecekler. İncirliova Belediyesi olarak bu yıl Cumhuriyetimizin 100. Yılı anısına 6 Ocak Cumartesi günü İncirliova Yeni Deve Güreşi kısmında gerçekleştireceğimiz 37. Geleneksel İncirliova Deve Güreşi Festivalimize tüm halkımız davetlidir" ifadelerine yer verdi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.