Yahudi yerleşimciler Mescid-i Aksa'ya girdi

Yahudi yerleşimciler Mescid-i Aksa'ya girdi
Kudüs'te yaklaşık 30 Yahudi yerleşimcinin Mescid-i Aksa'nın avlusuna girdiği bildirildi

Kudüs'te yaklaşık 30 Yahudi yerleşimcinin Mescid-i Aksa'nın avlusuna girdiği bildirildi.

Mesci-i Aksa Müdürü Ömer el-Kisvani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sabah saatlerinde yaklaşık 30 Yahudi yerleşimcinin Mescid-i Aksa'nın avlusuna girdiğini ve devam eden baskın çağrılarına bağlı olarak bu sayının artabileceğini ifade etti.

Bunun yanı sıra 1948 Filistin İslami Hareketi Başkan Yardımcısı Kemal el-Hatib de Batı Şeria'daki El-Halil kentindeki Kiryat Arba Yahudi yerleşim yerinde iki hafta önce öldürülen İsrailli kız çocuğunun ailesinin bugün için Mescid-i Aksa'ya girme çağrısı yapmasının ardından sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabında bir açıklama yayımladı.

Hatip açıklamasında, "Mescid-i Aksa'nın çağrısına karşılık vermek gerekir. Ey Aksa sen yalnız değilsin. Bugün sana geleceğiz" ifadelerini kullandı.

İsrail'in Kanal 10 televizyonu da Kiryat Arba Yahudi yerleşim yerinde öldürülen kız çocuğunun ailesinin Mescid-i Aksa'ya girme çağrısı nedeniyle bugün Yahudi yerleşimciler tarafından geniş çaplı baskınlar olabileceğini duyurmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.