Yakılarak katledilen Filistinlinin mahkemesi

Yakılarak katledilen Filistinlinin mahkemesi
Kudüs Bölge Mahkemesi, Filistinli genç Ebu Hudayr’ın yakılarak öldürülmesi olayında yargılanan İsrailli Yosef Haim Ben David'in "akli dengem yerinde değil" şeklindeki savunmasını kabul etmedi

KUDÜS (AA) - İsrail mahkemesi, Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr’ı kaçırdıktan sonra yakarak öldürmekten yargılanan İsraillinin "akli dengem yerinde değil" yönündeki iddiasını kabul etmedi.

AA muhabirine konuşan Ebu Hudayr’ın ailesinin avukatı Mühennet Cabbara, "(İsrailli sanık Yosef Haim Ben David) Zihinsel sorunları olduğunu iddia ediyordu ancak mahkeme bunu reddederek akli dengesinin yerinde olduğuna ve yaptıklarından sorumlu tutulacağına karar verdi. Mahkeme daha önce sanığın suçlu olduğuna zaten karar vermişti ancak akli dengesinin yerinde olmadığı yönündeki iddiasını inceliyordu. Sanığın ne kadar ceza alacağına 3 Mayıs'ta yapılacak son duruşmada karar verilecek." dedi.

Ebu Hudayr ailesine destek vermek için gelen Knesset'teki Filistin asıllı milletvekillerinden Ahmet Tibi de duruşmaya katıldı.

Cinayeti beraber işlediği diğer iki İsrailliye liderlik ettiği için asıl fail olarak bilinen Yosef Haim Ben David daha önce "akli dengesinin yerinde olmadığı için cezai ehliyetinin bulunmadığı" şeklinde savunma yapmıştı.

Mahkeme, Ebu Hudayr’ın kaçırıldıktan sonra yakılarak öldürülmesi olayında yargılanan ve 18 yaşından küçük olan diğer 2 İsrailliden birine müebbet, birine de 21 yıl hapis cezası vermişti. Mahkeme yaşları küçük olduğundan dolayı 2 mahkumun isimlerini paylaşmamıştı.

Ceza alan her iki İsrailli de cinayeti "akli dengesinin yerinde olmadığı yönünde savunma yapan üçüncü şahsın etkisinde kalarak işledikleri" yönünde savunma yapmışlardı.

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan üç Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak katledilmişti. Ebu Hudayr'ın ölümünün ardından Kudüs'ün tüm mahallelerinde, Filistinlilerle İsrail askerleri arasında yoğun çatışmalar yaşanmıştı.


Yakılarak katledilen Filistinlinin mahkemesi

Yakılarak katledilen Filistinlinin mahkemesi

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.