Yakında PTT’de oynayacağız

Yakında PTT’de oynayacağız
Anadolu Selçukspor Başkanı Erkan Genç, takımına güveninin tam olduğunu söylerken, bu sezon olmasa bile gelecek sezon PTT Lig’de olmak istediklerini dile getirdi

Anadolu Selçukspor Başkanı Erkan Genç seçildiği ilk günden bugüne kadar olan süreci konuştuk. Başkandan hedefler, planlar ve takım ile ilgili hayalleri hakkında bilgiler aldık. Yönetici olarak ilk heyecanını Anadolu Selçuk ile yaşayan Genç, 2 yıla kadar PTT Lig’de olmayı hayal ettiklerini söyledi. Alt yapıdan milli takıma, Konyaspor’dan Türk futbolunun son durumuna kadar farklı fikirleri olan Genç, başarıyı yakalamanın çok çalışmaktan geçtiğini belirtti.

RÖPORTAJ: Seda Erciş

Filmi en başa saralım isterseniz. Anadolu Selçukspor için başkanlık serüveniniz nasıl başladı?

Başkanlık konusu birden gelişti. Sağ olsun Ahmet Şan başkanın teklifiyle oldu diyelim. Kendileriyle sürekli görüşüyorduk. Bu görevi yapar mısınız dediler ve ben de düşünmeden kabul ettim. Yönetimi de kendimiz belirledik. Bu işi yaparız dedik ve yola çıktık.

Daha önce bir yöneticilik geçmişiniz var mıydı yoksa ilk heyecanınız diyebilir miyiz?

Çok eski bir geçmişim yok aslında. İlk kez yöneticilik yapıyorum. İlk heyecanım diyebilirim. Farklı kulüplerde tecrübeli isimler var. Uzun yıllar yöneticilik yapmışlar. Ben ve ekibim yeniyiz ve heyecanlıyız. Bu heyecan ve çalışma azmi bizi bir adım öne çıkarıyor. İlk başta farklı bir olgunun içinde olduğumuz için zorlandık ama güç birliğiyle bunu aştık.

img_5028.jpg

Ekibinizle birlikte bu işe başlayalı kısa bir süre oldu. Yolun başındasınız diyebiliriz. Neler yaşandı bu süre içerisinde? Ne gibi değişiklikler yaşandı?

12 Temmuz’da başladık göreve. Bu sürede zaten darbe dönemi geçirdik. Bizim için de bir duraklama dönemi oldu. Ortalık biraz daha durulunca da transfer dönemi başladı. Transfer komitesiyle birlikte yaptığımız takviyelerle de sezona başladık. Tabi ki Konyaspor’a da uygun transferler yaptık. Çünkü biz pilot takım olarak A takımı beslememiz lazım. Transferlerin ardından da kısa bir süre sonra ligimiz başladı.

“BAŞARILIYIZ DİYEBİLİRİM”

Transfer süreci dediniz. İlk transfer döneminiz nasıl geçti peki?

Transfer sürecinde en iyisini yapmaya çalıştık. Bence ilk yarıya göre de oyuncularımızın iyi seçildiğini gördük. Takımın içindeki 2-3 ağabey dışındaki oyuncularımız çok genç isimler.

Evet, takımda ağabey sayısının fazla olmasından kaynaklanan bazı eleştiriler var. Katılıyor musunuz?

Evet, eleştiriler geliyor. Bu konuyu açıklamama izin verin. Sezon öncesinde Davraz, Afyon ve Nevşehir’de yaptığımız hazırlık maçlarımız vardı. Ben hepsine gittim ve takip ettim. Hazırlık maçlarında o zamanda ağabeylerimiz yoktu ve oradaki maçlarda gördüm ki sahanın içerisinde bir efelik var. Bizim futbolcularımızın hepsi gençti ve aralarında bir ağabeyin bulunmaması çok hoş olmadı. Bu nedenle büyük bir baskı vardı. Çözüm noktasında da hocalarımızla görüşerek tecrübeli hem içeriyi hem de rakibi yönetecek bir iki ağabeyin olmasına karar verdik. Ağabey sayısının fazla olması bu nedenle gelişti.

İlk yarıyı nasıl değerlendirirsiniz. Takımın artı ve eksilerini siz nasıl gördünüz?

İlk maçımıza müthiş başlamıştık. Kahramanmaraş karşısında 4-0 galip ayrılmamız iyi bir hava yakalamamıza neden oldu. İkinci maçımız Amed ile devam etti. Çok hazırlıklı gittik ancak berabere kalmıştık. İyi bir sonuçtu çünkü zor bir deplasmandı ve baskı altında oynadık. Üçüncü maçımız da Erzurum’da idi. Soğuğun yavaş yavaş kendini hissettirdiği maçta istediklerimizi yapamadık ve ilk mağlubiyetimizi aldık. Bundan sonraki haftalarda da iyi bir seri yakaladık. Tabii ki inişler çıkışlar olacaktır. Ancak genel anlamıyla iyi bir ilk yarı geçirdiğimizi söyleyebilirim. Toplamda 17 maç oynadık. Bunun 8’i galibiyet 2 beraberlik 7 de mağlubiyet aldık. Mağlubiyetlere bakıyorum biz niye yenildik diye. Aslında sistemsel olarak çocuklar iyi mücadele etti, iyi oynadı. Kazanacağımız maçlar vardı ancak şanssızlıklarla mağlup olduk. Kazanabileceğimiz maçları alsaydık şu an daha üstlerde olabilirdik. Rakiplerimiz bizi hep tebrik etti. İyi kadromuzdan dolayı. Mesela Sivas maçında mağlup olmuştuk ancak maçtan sonra başkanları bize teşekkür etti ve ‘İlk defa kazandığımız bir maçta rakibimiz bize karşı ezerek oynadı’ dedi. Ezdik ama kazanamadık. Futbolda sonuç olmayınca da olmuyor bazen. İlk yarı bizim için başarısız değil de başarıya yakın bir sonuçla tamamlandığını söyleyebilirim.

img_5023.jpg

                                                “EN GEÇ 2 SENE İÇERİSİNDE PTT”

Sizlerle birlikte teknik heyet de yeniden değişti. Cenk Özcan ve ekibinden memnun kaldınız mı?

Cenk Özcan hocamızdan çok memnunuz. Kendisi çok hırslı çok çalışkan ve çok araştırmacı. 20 senedir futbolun içinde ve milli takımlarda çalışmış bir isim. Tecrübelerini burada göstermek istiyor. Kendisiyle ilk görüştüğümüzde anladım hedefi olduğunu. Kendisi de milli takımın başına geçmek istediğini söylemişti bana. Fatih Terim’in yerinde olmak istiyorum dedi. Burada da ilk başlangıcı yaptı teknik direktör olarak. Böyle hırslı bir hocayla çalışmaktan mutluyuz. Altyapıya da çok önem veriyor. Konya için büyük bir nimet olduğunu düşünüyoruz. Bu yüzden hocamız ve ekibine sonuna kadar güveniyoruz.

İkinci yarı transfer süreci nasıl olacak?

Biliyorsunuz Seddar Karaman çok talihsiz bir sakatlık yaşadı ve sezonu kapattı. Bu yüzden forvet eksiğimizi gidermeye çalışacağız. Önceliğimiz burası. Orta sahaya da bir oyuncu düşünebiliriz. Ayrıca kampımıza yurtdışından 3 tane oyuncu davet ettik. Hocamız beğenirse kadromuza katacağız. Önümüzdeki seneyi düşünerek altyapımızı biraz daha kuvvetlendirmeye çalışacağız. Bu anlamda da ikinci yarıya da sağlam gireceğimizi söyleyebilirim. Fikstür olarak da bir avantajımız var. Zor maçları evimizde oynayacağız ve seyircilerimizin desteğiyle yolumuza devam etmek istiyoruz.

Başkan Ahmet Şan’ın “Anadolu PTT mücadele etmesi gerekiyor” diye bir isteği ve açıklaması vardı. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Ahmet Şan, pilot takımı kendilerine biraz daha yakın görmek istiyor. Konyaspor Süper Lig’de ve bizler 2. ligdeyiz. Arada 2 lig var. Orada oynamayan futbolcular doğal olarak bize gelmek istemiyor. Fakat PTT’de olsak daha fazla futbolcu alışverişi yapma imkânımız olur. İnşallah hedefimiz tabii ki PTT. Burada mücadele etmemiz lazım. Konya’mız bunu kaldırabilir. En kötü bu sezon play-off oynamamız lazım. Zirveden çok da kopmuş değiliz. İkinci yarı her şey netleşecektir. Ancak PTT için 2017-2018 sezonunda iyi bir çıkış yakalayıp orada olmak istiyoruz. En büyük hedefimiz en geç 2 sene içerisinde PTT’de olmak.

img_5034.jpg

                                    “FUTBOLDA EN ÖNEMLİ TEMEL ALTYAPI”

Anadolu’nun misyonu oyuncu yetiştirmek dedik. Bu sezon özellikle genç futbolcuların gelecek vaat etmesi ve yakaladıkları çıkışlarla da milli takımlara kadar yükselmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bizler oyuncu yetiştirme konusunu çok önemsiyoruz. Bu yıl 21 yaş grubu ümit milli takımda bir ilki başardık. Açıklanan kadroda bizlerin dışında hiç 2. ligden oyuncu çağrılmadı. Çağrılanlar ya PTT ya da 1. ligde oynayan futbolculardı. Biz 2 tane futbolcu verdik ve ilkti. Özkan Taştemur ve Süleyman Türkeş bu konuda başarılarını herkese gösterdiğini düşünüyorum. 3. bir isim de çağrılacak bizim takımımızdan. Bunu şimdiden söyleyebilirim. Futbolda en önemli temel altyapıdır ve bunu çok önemsiyoruz.

Peki, önümüzdeki yıldan itibaren Konyaspor’a verebilecek oyuncularınızın olduğunu düşünüyor musunuz?

5-6 tane oyuncu var bence. İsim olarak saysak Özkan, Maksut, Süleyman belki bir sonraki sezon hazır olur. Seddar olabilir hazır olabilirse. Arif çok iyi devam ediyor. Berat Beşiktaş altyapısından gelme ve şu an bile Konyaspor’da oynayabilir. Aykut Hocanın yardımcıları her maçımızı izliyor ve not alıp analizlerini aktarıyorlar. Önümüzdeki sezon bence 4 oyuncumuz Konyaspor’da rahat forma giyebilir.

Son olarak Türkiye’deki futbolun gelişimini nasıl buluyorsunuz?

Türk futbolu nerede diye soracak olursanız, bence istediği konumda değil. Süper Lig’i izliyoruz ve burada oynanan futbol çok kaliteli değil. Kötü futbol oynanıyor. Bizim ligler daha heyecanlı geliyor. Çünkü mücadele, hırs ve daha güzel oyun planları var. Türk futbolun'un daha güzel yerlere geleceğine inanıyorum.

img_5503.jpgimg_5032.jpg

 

 

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.