Yalova'da Doğa Yürüyüşüne Çıkan Öğrencilerin Kaybolması

Yalova'da Doğa Yürüyüşüne Çıkan Öğrencilerin Kaybolması
Doğa yürüyüşüne çıkan 52 öğrenci ve 3 öğretmen mahsur kaldıkları ormanlık alandan jandarma ve AFAD ekiplerinin çalışmaları sonucunda kurtarıldı

 Yalova'da doğa yürüyüşüne çıkan 52 öğrenci ve 3 öğretmen mahsur kaldıkları ormanlık alandan jandarma ve AFAD ekiplerinin çalışmaları sonucunda kurtarıldı.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Bostancı Hayrullah Kefeoğlu Anadolu Lisesi, öğrencileri için Çınarcık ilçesinin Teşvikiye beldesine bağlı Delmece Yaylası'na bir gezi düzenledi.

Delmece Yaylası'nda doğa yürüyüşüne çıkan grup 18.00 sıralarında kaybolduklarını fark ederek durumu jandarmaya bildirdi. Jandarma ve AFAD ekipleri 20.00 sularında kaybolan gruba ulaştı. Ekipler öğrenci ve öğretmenlerden oluşan grubu, dere üzerine çekilen bir halatla karşı kıyıya geçirdi. Grupta ayağı burkulan bir öğrenciye de olay yerine gelen ambulansta müdahale edildi. Ardından bir süre otobüslerin bulunduğu yere yürüyen öğrenciler, 02.30 sularında Çınarcık İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldü. Burada yemek ikram edilen öğrenciler, daha sonra İstanbul'a hareket etti.

Kaybolan gruptaki öğrencilerden Berke Çevik, yaşadıkları olayı şöyle anlattı:

"Otobüs şoförünün geç kalmasıyla her şey başladı. 1,5 saat feribota geç kaldık. Bu durum olmasaydı zaten başımıza böyle bir şey gelmeyecekti. O geç kaldığı için acele etmek zorunda kaldık. Çok da hızlı yürümediğimiz için karanlığa kaldık. Karanlıkta kaldığımız için de yürüyemedik, yolumuz bulamadık. Jandarmadan yardım almak zorundaydık.  Üşüdük, yorulduk. Bu tarz zorluklar vardı. Arkadaşlarımıza da arada yardım ettik. Bazı telefonlar arada çekiyordu. Ailelerimizle irtibat kurduk. Korkan ve ağlayanlar oldu ama o kadar da ciddi bir durum yoktu. Ayağını burkan bir arkadaşımız vardı. O çok zorluk çekti. Ayakta durmak zorundaydık. Jandarma 3 saat sonra geldi. 18.00’de kaybolduk. 20.00'de jandarma geldi."

Kurtarma çalışmalarına katılan Teşvikiye Belediye Başkanı Ahmet Meydan da "Öğrenciler yukarıdaki şelaleye gitmişler. Orada yolunu kaybetmişler. Yağmur yağınca da dereler büyüdü. Öğretmen arkadaşlar yolu biliyordu ama dereyi geçemedikleri için mahsur kaldılar. Yukarıya da dönemediler. Dolayısıyla biz çıktık, bulduk, indirdik" ifadesini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.