Yalova'da gemi indirme töreni

Yalova'da gemi indirme töreni
Altınova ilçesinde Norveç merkezli bir firma için inşa edilen 86 metrelik buz kıran gemisinin suya indirilmesi dolayısıyla tören yapıldı

YALOVA (AA) - Norveç merkezli bir firma tarafından Yalova'da yaptırılan "Hopmahh" adlı buz kıran gemisi denize indirildi.
Altınova ilçesinde Cemre Tersanesi'nde inşa edilen geminin suya indirilmesi dolayısıyla tören yapıldı.
"Tersaneler bölgesi"nde yapılan 86 metre uzunluğunda, 19,5 metre genişliğinde ve 9 metre derinliğindeki gemiye bağlanan kurdele, Cemre Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Gülcek ile geminin sahibi Femco firmasından Pavel Lyshko ve oğlu Ivan Lyshko tarafından kesildi. Gemi daha sonra denize indirilerek yüzdürüldü.
Gülcek, törende yaptığı konuşmada, tersanelerinde 6 geminin inşasının sürdüğünü belirterek, "Hopmahh"ın Cemre Tersanesi tarafından sadece Havyard Group AŞ'ye teslim edilen 35'inci gemi olduğunu söyledi.
Törende, Havyard Grup AŞ Operasyon Müdürü Kenneth Pettersen ile Proje Müdürü Geir Sindre Stei̇nns ve Exxon Mobi̇le firmasının üst düzey yöneticileri hazır bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.