Yaman: Seçim ertelenemez

Yaman: Seçim ertelenemez
CHP Konya İl Başkanı Bekir Yaman asrın felaketi depremle ilgili düzenlediği basın açıklamasında, seçimin ertelenmeyeceğini savundu.

CHP Konya İl Başkanı Bekir Yaman asrın felaketi depremle ilgili düzenlediği basın açıklamasında, seçimin ertelenmeyeceğini savundu. CHP Konya İl Başkanlığında düzenlenen basın açıklamasına CHP Konya İl Başkanı Bekir Yaman, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları ve partililer katıldı. Yaman açıklamasında şunları söyledi: 10 ilimizde meydana gelen ve asrın felaketi olan depremden dolayı acımız tarifsiz. 6 Şubat'ta yaşadığımız depremin ardından partimiz Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun önderliğinde bu felaketi dayanışma içinde aşacağız diyerek, yola çıktık. O günden bu yana yaralarımızı sarmak için özverili bir çalışma yürütüyoruz. Deprem öncesinde ve deprem sonrasında yaşanılan sorumsuzluk, tek adam yönetimidir. Devletin yönetilemez bir hale gelmesidir. Devleti yönetme sorumluluğunu üstlenen iktidar, depremin ilk anından itibaren koordinasyonu sağlayamamıştır. İnsanlarımız enkaz altında inlerken, deneyimli ve eğitimli Mehmetçiğimiz kışlalarında bekletilmiştir. Tüm yardım ve kurtarma faaliyetlerinin koordine edildiği sosyal medyaya yasak getirilmiştir. Enkaza yardıma koşan kurumlara zorluklar çıkarılmıştır. Daha da acısı iktidardakiler, beceriksiz ve liyakatsizlikle boyutu büyüyen bu felaketi vatandaşlara kader planı diyerek anlatmaya yeltenmiştir. Yaptıkları, acizliklerini ve rezaletlerini normalleşme çabasıdır. Seçim savaş dışında ertelemez. Savaş durumunda bile kararı TBMM'si alır. TBMM'sinin de, YSK'nın da afet halinde seçimi erteleme diye bir yetkisi yoktur. Kaybedecek bir dakikamız bile yok. Şehirlerimizi yeniden inşa edeceğiz. Refah dolu bir Türkiye'yi hep birlikte inşa edeceğiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.