Yangın riski var: 2 milyon araç geri çağırıldı

Yangın riski var: 2 milyon araç geri çağırıldı
 Editör
Mühendislerin yaptığı inceleme sonrası Toyota, yangın riski nedeniyle milyonlarca aracını geri çağırma listesine ekledi.

Toyota araç sahipleri bu sıralar tedirgin. Milyonlarca lira verilerek alınan araçlarda yangın riski başladı.

Toyota Motor Kuzey Amerika, yedek 12 volt akülerdeki boyut sorunu nedeniyle ABD'deki yaklaşık 1,85 milyon RAV4 aracını geri çağıracağını söyledi.

Geri çağırma, 2013-2018 model yıllarına ait belirli RAV4 kompakt crossover'ları kapsıyor.

Toyota sözcüsü Josh Burns, Kanada ve Meksika'da yaklaşık 306 bin aracın da sorundan etkilendiğini söyledi. Böylece toplam geri çağırılan araç sayısı 2.1 milyon adedi aştı.

TOYOTA AÇIKLAMA YAPTI

Toyota bir basın açıklamasında, konuyla ilgili şu bilgileri verdi:

Söz konusu araçlar için belirtilen boyuttaki bazı yedek 12 volt akülerin üst boyutları diğerlerinden daha küçüktür.

KISA DEVRE OLUŞTURABİLİR

Değiştirme için üst kısmı küçük bir akü kullanılırsa ve tutma kelepçesi doğru şekilde sıkılmazsa, araç kuvvetli dönüşlerle sürüldüğünde akü hareket edebilir.

Bu hareket, pozitif akü terminalinin bastırma kelepçesine temas etmesine neden olabilir. ve kısa devre, yangın riski oluşturabilir.

Burns, otomobil üreticisinin herhangi bir yaralanma, kaza, ölüm veya yangından haberdar olup olmadığı konusunda yorum yapmaktan kaçındı.

Sorunu çözmek için bayiler; akü tutma kelepçesini, tepsiyi ve pozitif terminal kapağını geliştirilmiş parçalarla değiştirecek. Araç sahiplerine aralık ayı sonuna kadar bilgi verilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.