Yangında 8 yaşındaki çocuk kahraman oldu

Yangında 8 yaşındaki çocuk kahraman oldu
Samsun'da evlerinde çıkan yangını fark eden 8 yaşındaki çocuk ailesini uyandırıp ölümden kurtarırken, komşuya gidip yardım istedi.

Samsun'da evlerinde çıkan yangını fark eden 8 yaşındaki çocuk ailesini uyandırıp ölümden kurtarırken, komşuya gidip yardım istedi. Yangında 1'i çocuk 3 kişi dumandan etkilenerek hastanelik oldu.

Yangın, Samsun'un İlkadım ilçesi Rasathane Mahallesi'nde saat 04.15'te oldu. Edinilen bilgiye göre, 5 katlı binanın son katındaki dairede yangın çıktı. Alevler evi sararken, bu esnada uyanan 8 yaşındaki Enes Can Gürbüz, yangını fark edip kardeşine seslendi, ailesini uyandırdı ve komşuya giderek yardım istedi. Evde olan 9 yaşındaki Abdulbaki Gürbüz ise komşuları tarafından kurtarıldı.

iha-20240113aw118894-3.jpg

Olay yerine itfaiye, polis ve ambulans sevk edildi. İtfaiye gelene kadar polis ekipleri siren çalarak apartmandaki kişiler uyandırıp evlerinden tahliye etti. Yangın esnasında uykudan uyanan anne Reyhan Gürbüz yanına zihinsel engelli oğlu Efekan Gürbüz'ü de alıp arka balkona çıktı.

iha-20240113aw118894-1.jpg

Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri yangına müdahale bulundu. Bitişik daireye de sıçrayan yangın itfaiyenin müdahalesi ile söndürüldü. Eve giren itfaiye ekipleri arka balkona çıkmış olan Reyhan Gürbüz ve oğlu Efekan Gürbüz'ü kurtararak dışarı çıkarttı. Efekan Gürbüz, itfaiye ekiplerinin kucağında ambulansa kaldırıldı. Yangın esnasında bitişik dairenin sahibi Hasan Akça da dumandan rahatsızlandı. Dumandan etkilenen Reyhan Gürbüz, Efekan Gürbüz ve komşuları Hasan Akça ambulanslarla Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Gazi Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Yangın ile ilgili inceleme başlatıldı.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.